Π. Παναγιωτόπουλος: ''Οι μισθολογικές περικοπές δεν θα ξεπεράσουν, μεσοσταθμικά, το 7%


Στους μικρότερους βαθμούς θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημερώνοντας, σήμερα, την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

1. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης του τόπου, που φέρει σε πέρας η Κυβέρνηση Συνασπισμού υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Γίνονται δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορούν στις λειτουργικές δαπάνες, στις δαπάνες των εξοπλισμών και στα μισθολογικά.
Τα ισοδύναμα, που έδωσε στην Κυβέρνηση το Υπουργείο, έγιναν αποδεκτά στη μεγάλη τους πλειοψηφία.
Οι  μισθολογικές περικοπές δεν θα ξεπεράσουν, μεσοσταθμικά, το 7%. Στους μικρότερους δε, βαθμούς θα είναι κατά πολύ χαμηλότερες.
Οι λειτουργικές περικοπές συνίστανται στο κλείσιμο 55 στρατοπέδων, στο κλείσιμο 15 Κέντρων Νεοσυλλέκτων, στην απόσυρση 47 παλαιών αεροσκαφών Α7, στην απόσυρση 11 παλαιών πλοίων, στη μείωση κατά 30% του αριθμού των εισακτέων στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, στη μείωση κατά 10% του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών κ.ο.κ.
Έχω απόλυτη επίγνωση ότι οι Ε.Δ. της χώρας μας καλούνται να σηκώσουν και πάλι ένα μεγάλο μέρος του ιστορικού φορτίου για τη διάσωση της χώρας.
Βρίσκεται όμως, σε εξέλιξη ένας ακήρυχτος «οικονομικός» πόλεμος. Και τον πόλεμο αυτόν, πρέπει να τον κερδίσουμε… Ο ρόλος των Ε.Δ. θα είναι καθοριστικός…
2. Αξίζει δημόσιος έπαινος στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί έχουν αποσυνδέσει τα όποια οικονομικά τους προβλήματα από την επιτέλεση του καθήκοντος στο οποίο είναι προσηλωμένοι, σύμφωνα με τις επιταγές του Έθνους, του Λαού μας και του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.
3. Η χώρα μας πρέπει να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν τη δημοσιονομική και οικονομική της σταθερότητα και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα.
Η Εθνική προσπάθεια της Κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να πετύχει, γιατί αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τη  χώρα.
4. Αναφερόμενος στις δημόσιες τοποθετήσεις του, τόσο στην Υπουργική  Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στη Λευκωσία της Κύπρου, τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα μόνο ως μια χώρα που έχει δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα. Μια από τις βασικές συνιστώσες της διαχρονικής ταυτότητας της χώρας μας, είπε, είναι ότι αποτελεί χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και ιδιαιτέρως στο σύστημα ασφαλείας των δυτικών συμφερόντων.
Αυτήν τη σπουδαία γεωστρατηγική και γεωπολιτική μας θέση πρέπει να τη διαπραγματευόμαστε πολύ δυνατά.
5. Σε άλλα σημεία των δηλώσεων του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο ΥΕΘΑ ανέφερε, ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις επίσημες επισκέψεις του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, είναι και το θέμα της ΑΟΖ.
Επιπλέον, ανέφερε ότι:
6. Ουδέποτε διανοήθηκε κανείς να αναθέσει στις Ε.Δ. οποιουδήποτε είδους αστυνομικά καθήκοντα και τα λεγόμενα περί του αντιθέτου δεν στέκουν.
7. Επιδιώκει σε όλα τα Διεθνή Φόρα να θέτει το πολιτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, παρόλο που γνωρίζει, ότι δεν είναι της αμέσου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
8. Για τις σχέσεις με το Ισραήλ τόνισε, ότι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας και σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπουν τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τους αραβικούς λαούς.
Σε επίρρωση τούτου αναφέρθηκε διεξοδικά στα αποτελέσματα της επισκέψεώς του στην Αίγυπτο και της συνάντησής με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας αυτής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις