ΗΠΑ: Νέο εξοπλιστικό συμβόλαιο από τη Σαουδική Αραβία!


Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει ένα ακόμα χρυσοφόρο εξοπλιστικό συμβόλαιο με τη Σαουδική Αραβία που θα ανέλθει στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την πώληση 25 μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-130J πέντε εκ των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν εναέριο ανεφοδιασμό αεροσκαφών, λειτουργώντας ως εναέρια τάνκερ. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο θα περιλαμβάνει 20 μεταφορικά αεροσκάφη τύπου C-130J-30 και πέντε KC-130J, καθώς επίσης και 120 κινητήρες της βρετανικής εταιρίας Rolls Royce (αν και η αμερικανική General Electric θα συμμετέχει στο συμβόλαιο), εκτός από ανταλλακτικά, τη λογιστική υποστήριξη και την εκπαίδευση.
Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει πλέον τη δυνατότητα να μπλοκάρει την πώληση εντός 30 ημερών αν και αναμένεται να δώσει το πράσινο φως, αφού η αμυντική βιομηχανία δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να χάσει συμβόλαιο λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Οπότε, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποκρουστούν οι ισραηλινές διαμαρτυρίες, οι οποίες πιθανόν να γίνουν για να ζητηθεί αμέσως μετά αντάλλαγμα, ίσως με τη μορφή κάποιας χρηματοδότησης ενός κρίσιμου εξοπλιστικού προγράμματος. Γνωστά κόλπα…
defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις