Το θάρρος και η τόλμη μέσα μας...



Πάντα κατά την διάρκεια της ιστορίας του Ελληνικής φυλής και έθνους, περάσαμε πολλές δοκιμασίες και δυσκολίες σαν λαός και αντιμετωπίσαμε τις πιο δύσκολες καταστάσεις που υπήρχαν.
Και όμως πάντα τα καταφέρναμε, ότι και αν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας, να το ξεπεράσουμε και να βγούμε νικητές.
Πάντα δύο πράγματα δεν έλειπαν μέσα από την ψυχή του Έλληνα μαχητή που είναι παραδοσιακά ριζωμένα βαθιά μέσα σε αυτήν, το θάρρος και η τόλμη, που πάντα στις πιο κρίσιμες και πιο δύσκολες καταστάσεις, συνειδητά και ασυνείδητα, του έδιναν γενναιότητα και τον οδηγούσαν στο να πραγματοποιήσει και να καταφέρει τα πιο δύσκολα και απίθανα πράγματα.
Από αρχαιοτάτων χρόνων με την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη καταδρομική ενέργεια στη παγκόσμια ιστορία, την χρήση του δούρειου ίππου ως μέσων σιωπηλής διείσδυσης, και τους πρώτους καταδρομείς και προγόνους των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής ιστορίας, τον Οδυσσέα και την επίλεκτη ομάδα του, μέχρι τις σημερινές μονάδες των και ειδικών Δυνάμεων και άλλες επίλεκτες μονάδες του Ελληνικού στρατού, το θάρρος και η τόλμη ήταν πάντα δύο αρετές που συνόδευαν όλους τους Έλληνες μαχητές σε όποια ενέργεια και αν πραγματοποιούσαν, κάνοντας τους πάντα να τα καταφέρουν κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες και να είναι οι καλύτεροι.
Όσοι και αν ήταν ο εχθρός που αντιμετωπίζαμε και όσο δύσκολες ήταν οι μάχες που δίναμε πάντα αυτές οι αρετές μας οδηγούσαν στο να μην φοβόμαστε και να μην τα παρατάμε και να δίνουμε αυτές τις μάχες με αποφασιστικότητα και να τις κερδίζουμε, γράφοντας λαμπρές σελίδες ένδοξης ιστορίας και τιμώντας τα ιερά ελληνικά όπλα.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ειδικά τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις και να τις έχουμε σαν παράδειγμα και πρότυπου, του θάρρους και της τόλμης, που έχει μέσα του ο Έλληνας μαχητής, που από την αρχή της δημιουργίας τους με τον ένδοξο Ιερό Λόχο στην Μέση Ανατολή και τις πρώτες μονάδες Καταδρομών στην απελευθερωμένη Ελλάδα έως την σημερινή εποχή, τίμησαν και δόξασαν τα όπλα τους καταφέρνοντας πάντα να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση και αποστολή που τους ανατέθηκε, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων όσων εκείνων τους βρισκόντουσαν και πολέμησαν μαζί τους.
Επίσης, σαν παράδειγμα πρέπει να θυμόμαστε και να έχουμε, τις ηρωικές μονάδες Ελλήνων και κύπριων Καταδρομέων που μαζί με το ηρωική μονάδα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. πολεμώντας το 1974 στην Κύπρο εναντίων της Τουρκικής εισβολής, κατάφεραν, συνεχίζοντας την αιώνια ελληνικής παράδοση, να σταματήσουν σε όποια μάχη και αν έδωσαν τους Τούρκους εισβολείς και να τους προκαλέσουν τρομερές απώλειες και τον φόβο κάθε φορά που αντιμετώπιζαν τις ελληνικές δυνάμεις.
Πάντα ο Έλληνας μαχητής όσες φορές και αν κλήθηκε να πολεμήσει και να υπερασπιστεί τα όσια και ιερά της πατρίδας του και την ένδοξη και ευλογημένη γαλανόλευκη σημαίας μας, τα κατάφερε μένοντας στην ιστορία για τα ηρωικά κατορθώματα του, ακολουθώντας πάντα τις δύο πάντα αρετές που των συνόδευαν ανέκαθεν, το θάρρος και την τόλμη.
Για αυτό όσο δύσκολες και αν είναι οι σημερινές εποχές, όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, όσοι ισχυροί και αν μοιάζουν ή είναι οι εχθροί που μας απειλούν, δεν πρέπει να φοβόμαστε καθόλου γιατί όταν έρθει εκείνη η ώρα, αυθόρμητα πάλι από μέσα σας θα ξεπηδήσουν εκείνες οι αρετές που σαν Έλληνες θα μας οδηγήσουν και θα μας κάνουν και πάλι για άλλη μια φορά να τα καταφέρουμε και να νικήσουμε.
Μην ξεχνάμε το ρητό των αρχαίων Ελλήνων που μέσα σε μια έκφραση περικλείει όλα εκείνα που εκφράζει την ελληνική ψυχή...
*ΑΡΧΗ ΓΑΡ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΕΙΝ* (Πλούταρχος από Βοιωτία , 46 - 127 μ.χ.) .Δηλαδή αρχή της νίκης ή της επιτυχίας είναι το θάρρος ή η τόλμη και όπως επίσης και το ρητό των ενδόξων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που εκφράζει και αυτό την ψυχή των επίλεκτων Ελλήνων μαχητών...
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Γεωργία Θαλασσινού – Γιώργος Καλαμάρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις