Stealth τουρκικό σκάφος έκανε ντεμπούτο στη Χίο με παραβίαση ΕΧΥ και παρενόχληση ψαράδων!


Ντεμπούτο στο Αιγαίο με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων (ΕΧΥ) και παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών σκαφών έκανε το νέο τουρκικό περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης stealth σχεδίασης YTKB 400. Το σκάφος, στο οποίος έχεο δοθεί το όνομα «Karaburun 1201», τα ξημερώματα σήμερα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών!

Το σκάφος χρησιμοποιεί ως βάση την Φωκαία στην μικρασιατική ακτή, όπου προορίζεται λόγω προηγμένης σχεδίασης και χαρακτηριστικών VLO να επιχειρήσει σε συνδυασμό με τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού.
Από τότε που εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικής Ακτοφυλακής, πριν από τέσσερις μήνες, λόγω υψηλής διαθεσιμότητας και καλώς τεχνικών χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να πλέει με όλους τους καιρούς έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία του στο Αιγαίο.
Προς αντιμετώπισή του έσπευσε ένα παλιό ... μαυαγοσωστικό από το Λιμεναρχείο Χίου, το μοναδικό που ήταν διαθέσιμο και ευτυχώς το όλο συμβάν έληξε με την αποχώρηση των ελληνικών αλιευτικών πριν έχουμε χειρότερες εξελίξεις, ανάλογες με το περιστατικό που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr στο Φαρμακονήσι τον περασμένο Οκτώβριο με τον εμβολισμό του σκάφους της Λ.Σ./Ακτοφυλακής...
Το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο (Ρ 1200) από τα 16 συνολικά περιπολικά ανοικτής θαλάσσης τύπου  που πρόκειται να αποκτήσει στις 9 Απριλίου του 2010. Η κλάση  YTKB-400 συνιστά την προσπάθεια  της Τουρκίας στην απαίτηση  για συνεχή παρουσία στο Αιγαίο και ειδικότερα στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και είναι εγχώριας ναυπήγησης με σχέδια μιας αυστραλιανής εταιρείας. Τα πλοία της συγκεκριμένης κλάσης έχουν εκτόπισμα 400 τόνων, μήκος 55,75 μέτρα, πλάτος 8,85 μέτρα, βύθισμα 2,5 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 22-25 κόμβους και αυτονομία 2000 ναυτικά μίλια. Το σκάφος προωθείται από δύο κινητήρες ντίζελ οι οποίοι κινούν 2 προπέλες.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του YTKB-400 περιλαμβάνει: Σύστημα Διαχείρισης Μάχης AMICOS της Aselsan, ραντάρ ναυσιπλοΐας στη Χ μπάντα, ηλεκτροπτικό σύστημα θερμικής απεικόνισης πολλαπλών ρόλων (ναυσιπλοΐα, επιτήρηση, έρευνα και διάσωση, αυτόματη παρακολούθηση στόχων, αναγνώριση στόχων και στόχευση) AselFlir 300T, καθώς και ηχοβολιστικό σύστημα υψηλής αναλύσεως ιδανικό για την επιτήρηση κλειστών παράκτιων περιοχών.
O οπλισμός του τουρκικού σκάφους περιλαμβάνει ένα διπλό πυροβόλο 40mm OTO Melara Fast Forty, δύο σταθεροποιημένα επί βάθρου πολυβόλα STAMP των 12,7 mm, τηλεχειριζόμενα και ένα εξαπλό εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών της Rocketsan  στην πρύμνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις