"Εισβολή" 30 αξιωματικών στην Διεύθυνση Εξοπλισμών! Τι ψάχνουν στα ΑΩ, εξοπλισμών

“Εισβολή” 30 αξιωματικών απ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία έχει γίνει εδώ και λίγες ημέρες στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Αιτία οι φάκελοι όλων ανεξαιρέτως των αντισταθμιστικών ωφελημάτων , “οι οποίοι θα εξεταστούν ενδελεχώς”,όπως είπε πηγή του ΥΕΘΑ στο Onalert.

Η αποστολή των 30 κρίθηκε απαραίτητη αφού ο όγκος των φακέλων που πρέπει να εξεταστεί γρήγορα είναι τεράστιος και το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών δεν επαρκεί.


Τα όσα ακούγονται,γράφονται και λέγονται για διάφορα προγράμματα αντισταθμιστικα προγράμματα εξοπλιστικών ήταν λογικό να προκαλέσουν την ανάγκη επανεξέτασης όλων αυτών των υποθέσεων. Το Onalert έχει αναφερθεί σε αρκετά παράδοξα που παρατηρούνται σε πολλές περιπτώσεις. Μπορεί ο ενδελεχής έλεγχος που γίνεται τώρα να αποδείξει ότι όλα είναι λογικά. Μακάρι.

Τι συμβαίνει με τα ΑΩ

Έχει χυθεί πολύ μελάνι στην προσπάθεια αποκωδικοποίησης του όρου αντισταθμιστικά ωφέλη,ιδιαίτερα στη χώρα μας. Θεωρητικά αυτά αντισταθμίζουν τα ποσά που που εκταμιεύει ένας “πελάτης” για να κάνει κάποια προμήθεια. Πως αντισταθμίζονται; Με την παροχή κάποιων υπηρεσιών τις οποίες ο “πελάτης” δεν θα μπορούσε να αποκτήσει με άλλο τρόπο. Στην Ελλάδα αυτές συνήθως σχετίζονται με προγράμματα πρόσβασης σε τεχνολογίες ή υποκατασκευαστικό έργο σε εγχώριες βιομηχανίες.

Μερικές άκρως απαραίτητες διευκρινήσεις για να μην νομίζετε ότι κάποιος μας κάνει χάρη:

•τα ΑΩ δεν παρέχονται δωρεάν. Ο προμηθευτής έχει υπολογίσει και με μεγάλο περιθώριο ασφαλείας μάλιστα ,το οποιοδήποτε κόστος επένδυσης στη χώρα-πελάτη και φυσικά έχει …”καπελώσει”, αναλόγως το πρόγραμμα. Συνήθως περίπου 10%.

•τα περίφημα ΑΩ είναι δικά μας χρήματα που περιμένουν άτοκα στα ταμεία των εταιρειών να επαναπατρισθούν,όταν οι εκάστοτε κυβερνώντες και διοικούντες τελειώσουν τις διαπραγματεύσει με τις εταιρείες.


•οι εταιρείες διαπαραγματεύονται με τις εγχώριες εταιρείες που διαχειρίζονται Α.Ω ,τους γνωστούς “οφσετάδες”, για το ποιος μπορεί να κάνει το έργο φθηνότερα.

•οι εταιρείες συνεπώς κερδίζουν ξανά αφού αντί για το 10% που έχουν προϋσπράξει, επιστρέφουν πολύ χαμηλότερο ποσοστό.

•στο ερώτημα πως γίνεται ένα έργο με μειωμένη χρηματοδότηση η απάντηση είναι αυτονόητη και την έχετε προφανώς μαντέψει: το έργο από την αρχή υπερτιμολογείται.

Αυτή ήταν η πρακτική δεκαετίες τώρα μην κρυβόμαστε. 

Ελπίζουμε ότι τώρα που η κατάσταση γενικώς…στριμώχτηκε θα υπάρξει λογική και κυρίως: 

Επαναδιαπραγμάτευση εδώ και τώρα με όλες τις εταιρείες για ισοδύναμα προγράμματα που καλύπτουν πραγματικές καυτές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Να είστε βέβαιοι ότι οι μεγάλες ειδικά εταιρείες του εξωτερικού δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αρχίσουμε εδώ στην Ελλάδα το ξεφωνητό! Γιατί αυτό ακριβώς θα γίνει.

Τ΄ αστεία τελείωσαν μαζί με τα λεφτά. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις