Ρωσία: Ενοποιούνται όλες οι επιμέρους Ειδικές Δυνάμεις


Ακόμα και οι ειδικές δυνάμεις της GRU, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών θα συμπεριληφθούν στο νέο σχήμα που θα συνενώσει όλες τις μονάδες ειδικών δυνάμεων (Senezh, Alfa, Vympel κ.λπ.) υπό μια ενιαία διοίκηση.

Η απόφαση υπαγορεύθηκε από τη νέα πραγματικότητα και το νέο τοπίο των πολυδιάστατων απειλών η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί τη συνένωση των προσπαθειών και τον κεντρικό σχεδιασμό και τη διοίκηση. Θα μπορούσε να παρατηρηθεί ότι η τάση αυτή φαίνεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες που δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι η πολυδιάσπαση των προσπαθειών στον τομέα των πληροφοριών είναι αντιπαραγωγική και επί της ουσίας προχωρούν στον απόλυτο συντονισμό των ενεργειών ανάμεσα στη CIA και τη στρατιωτικής κατασκοπεία που αντιπροσωπεύεται από την DIA.
Η νέα Διοίκηση των Ρώσων θα συμπεριλαμβάνει πέραν του αρχηγείου, μια ταξιαρχία ειδικών επιχειρήσεων, ένα σύνταγμα αλεξιπτωτιστών, μια μοίρα ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων και μια μοίρα μεταφορικών αεροσκαφών Il-76. Στο μέλλον είναι πιθανό στο σχήμα να ενταχθούν και οι δυνάμεις του Ναυτικού (βατραχάνθρωποι) και οι πεζοναύτες.
Το θέμα συντονίζεται απευθείας από το γραφείο του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι επί της ουσίας πρόκειται για αντιγραφή όσων ισχύουν στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, εκτός από την αντιγραφή μέρους του αμερικανικού προτύπου όπως εξηγήθηκε ανωτέρω.

defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις