Οι Αυστριακοί αρνήθηκαν κατάργηση της θητείας!





Εκπληκτικό ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στην Αυστρία με το ερώτημα της κατάργησης της – εξάμηνης σήμερα – στρατιωτικής θητείας ή όχι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα exit polls αλλά και τα αποτελέσματα που γνωρίζαμε μέχρι αργά τη νύχτα με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, το 60% των πολιτών που προσήλθε στις κάλπες ψήφισε υπέρ της διατήρησης της υποχρέωσης στράτευσης, διατηρώντας τη χώρα ανάμεσα στις λίγες που διατηρούν το σύστημα υποχρεωτικής στράτευσης, μαζί με την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι προφανές ότι όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν απειλές. Ποια είναι αυτή που έκανε τους Αυστριακούς να ψηφίσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο;
Το 40% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της μετατροπής των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων σε πλήρως επαγγελματικό στράτευμα. Υπενθυμίζεται, ότι πάντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 1996 ήταν οι Γάλλοι που αποφάσισαν τη μετατροπή τω ενόπλων δυνάμεων σε επαγγελματική δύναμη, για να ακολουθήσουν οι Γερμανοί το 2011.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπέρ της μετατροπής σε επαγγελματικό στρατό τάχθηκε… ο υπουργός Άμυνας, αποκαλώντας ως απαρχαιωμένη τη θητεία «την εποχή του κυβερνο-εγκλήματος και της αντιτρομοκρατίας»…
Το άλλο «ευτράπελο» που συμβαίνει με το θέμα, είναι ότι περίπου 14.000 νεαροί δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να καταταγούν και προσφέρουν άλλου είδους κοινωνική εργασία, όπως για παράδειγμα στα νοσοκομεία. Τώρα, φοβούνται ότι αυτοί οι χιλιάδες νεαροί με την εθελοντική εργασία, θα λείψουν από την αγορά και θα πρέπει αν αντικατασταθούν, κάτι που συνεπάγεται κόστος!
Ήταν το πρώτο δημοψήφισμα της σύγχρονης Αυστρίας και παρότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το αποτέλεσμα, έχει εκ προοιμίου δηλώσει ότι θα το σεβαστεί.

http://www.defence-point.gr/news/?p=67525

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις