Δάνεια στρατιωτικών. Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-τραπεζιτών


Επιτροπή του υπουργείου Άμυνας και των τραπεζιτών θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ελάφρυνση των στρατιωτικών που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε το μεσημέρι με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), αποτελούμενο από τους Γιώργο Ζανιά, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, Νικόλαο Νανόπουλο, Α’ Αντιπρόεδρο, Δημήτριο Μαντζούνη, Β’ Αντιπρόεδρο, Σταύρο Λεκκάκο Γ’ Αντιπρόεδρο και τα μέλη κ.κ. Σπύρο Φιλάρετο, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ και Χρήστο Γκόρτσο, Γενικό Γραμματέα της ΕΕΤ.


Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις, οριστική απόφαση για το πως μπορούν να επιτευχθούν αυτές οι ελαφρύνσεις δεν υπάρχει. Και αυτό θα είναι το αντικείμενο εργασίας της επιτροπής που αποφασίστηκε να δημιουργηθεί.

Ωστόσο το θέμα καίει. Και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει τους αναγκασταστικά περικοπόμενους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των στρατιωτικών. Ελπίζουμε και κυρίως ελπίζουν οι στρατιωτικοί ότι η σύσταση της επιτροπής δεν θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά τέχνασμα αποφυγής λύσης σ΄ ένα πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου. 


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, που ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ώστε να σκεφτούμε όλοι μαζί και να προβληματιστούμε πώς μπορούμε να βρούμε συγκεκριμένους τρόπους ανακούφισης των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων -στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού- που έχουν πάρει δάνεια καταναλωτικά ή στεγαστικά από τις τράπεζες.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι ένα κομμάτι του Ελληνικού Λαού, το οποίο υφίσταται πολλά προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση και στόχος μας είναι να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα και να βρούμε συγκεκριμένες λύσεις.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε άμεσα μια ομάδα εργασίας, η οποία πολύ γρήγορα θα μπορέσει να εξειδικεύσει τρόπους ανακούφισης αυτών των ανθρώπων. Σύντομα, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα σε ό,τι αφορά αυτά τα εξειδικευμένα μέτρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ζανιά, Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που μας έκαναν την τιμή να έρθουν σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να δουλέψουμε μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τις επόμενες ημέρες, για να νιώσουν αυτές οι εκατοντάδες οικογένειες, πραγματικά, ανακούφιση από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Δυσκολία εξυπηρέτησης δανείων, που έχουν πάρει από τις Ελληνικές Τράπεζες.

Να είστε καλά. Καλή χρονιά, καλή δύναμη σε όλους.

Γ. ΖΑΝΙΑΣ: Ευχαριστώ, Υπουργέ μου. Θα ήθελα να πω και εγώ με τη σειρά μου, πως είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρεθούμε σήμερα -η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών- στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να συναντηθούμε με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Οι άνθρωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι στρατιωτικοί μας, υποφέρουν και αυτοί από την τρέχουσα κρίση, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός, όπως μεγάλες μερίδες του Ελληνικού Λαού.

Βρεθήκαμε εδώ, για να δούμε τι θα μπορούσε να γίνει, προκειμένου να ανακουφιστούν ως προς τις υποχρεώσεις, που έχουν προς τις τράπεζες.

Για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα εργασίας, η οποία θα κοιτάξει τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν και αρκετές ιδιαιτερότητες. Να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Προσπάθειες γίνονται βέβαια και έχουν υπάρξει ειδικές συμφωνίες και με την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων, προκειμένου να απαλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης, όσο μπορούμε.

Και πέρα από αυτήν την ομάδα εργασίας, θα έχουμε διαρκή επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται και τυχόν έκτακτες καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργούνται.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, για την πρόσκληση. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις