Κύπρος: Κοντά στην ποδοσφαιρική ένωση του νησιού;


Όπως μεταδίδει η τουρκική «Χουριέτ», πρόοδος σημειώθηκε στις συζητήσεις ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, με αντικείμενο την… ποδοσφαιρική επανένωση της νήσου! Εάν επιτευχθεί συμφωνία, τότε για πρώτη φορά μετά από πέντε δεκαετίες θα έχουμε διεξαγωγή πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες, Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά από τις επαφές των δυο πλευρών που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσία των διοικητικών αρχών του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι προφανές ότι η προσδοκία είναι με τον τρόπο αυτό να αυξηθεί η επαφή μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά και η μετακίνηση οπαδών από τη μια στην άλλη πλευρά του νησιού, υποβοηθώντας στην εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα.
Το θέμα είναι τι θα γίνει εάν για τον οποιονδήποτε λόγο τα πνεύματα οξυνθούν, είτε επειδή και οι φίλαθλοι στην Κύπρο δεν είναι και τα «καλύτερα παιδιά», όπως και στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείονται προβοκάτσιες και ανεγκέφαλοι, ή ακόμα και πολιτικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο συγκριτικά με αυτό που προσδοκούν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας…

http://www.defence-point.gr/news/?p=67355

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις