Ελληνικές σημαίες σε κατοχικό φυλάκιο στην Αχερίτου !!


Προβληματισμό προκαλούν όσα εκτυλίχθησαν χθες βράδυ στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Αχερίτου. Άγνωστοι τοποθέτησαν Ελληνικές Σημαίες σε φυλάκιο του κατοχικού στρατού
Έκπληκτοι οι διερχόμενοι στο δρόμο Βρυσούλων Άχνας, διαπίστωσαν το πρωί ότι σε φυλάκιο του κατοχικού στρατού το οποίο δεν είναι επανδρωμένο...
είχαν αναρτηθεί 3 σημαίες, 2 ελληνικές και μια κυπριακή.

 Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες,  η σκοπιά βρίσκεται μόλις πενήντα μέτρα από τον υπεραστικό δρόμο , ανάμεσα στο μοναστήρι του Αγίου Κενδέα και του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου Βρυσούλων.
Τις σημαίες αντιλήφθηκαν και μέλη του σλοβακικού αποσπάσματος των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει λίγες μόνο δεκάδες μέτρα δυτικά της σκοπιάς.

Οι κατοχικές αρχές παρότι ειδοποιήθηκαν για το περίεργο συμβάν, δεν έσπευσαν αμέσως να κατεβάσουν τις σημαίες, ούτε διέταξαν τους άνδρες διπλανού φυλακίου να ενεργήσουν, αφήνοντας τις για αρκετή ώρα ανηρτημένες.

Οι σημαίες κατέβηκαν στις εννέα το πρωί, ενώ στην περιοχή υπήρξε έντονη κινητοποίηση των κατοχικών στρατευμάτων, της Εθνικής Φρουράς και την Ουνφυκυπ.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια, που αναστατώνει την ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, όπου τα όρια μεταξύ των ελεύθερων περιοχών και των κατεχομένων εφάπτονται και με τα όρια τους εδάφους που ελέγχεται από τις βρετανικές βάσεις του Αγίου Νικολάου.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για προβοκάτσια των Αττίλων, ενώ η Εθνική Φρουρά έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για αντιμετώπιση τυχόν προκλήσεων από πλευράς των κατοχικών δυνάμεων.


http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/02/09/anarthsan-ellhnikes-kai-kypriakes-shmaie/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις