Κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας


Στην Κωνσταντινούπολη
Το έδαφος για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας ετοίμασαν, με τις επαφές τους στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο Τούρκος ομόλογός του, Αχμέτ Νταβούτογλου. 
Οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Μαρτίου, ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και επιχειρηματικό φόρουμ...
με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών. 
Κατά τη διάρκεια των επαφών της 5ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή δέκα Ελλήνων και ισάριθμων Τούρκων υπουργών, καθώς και των πρωθυπουργών των δύο χωρών, θα υπογραφούν τουλάχιστον δέκα διμερείς συμφωνίες, που θα προωθούν τη συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας σε θέματα «χαμηλής» πολιτικής. 

Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, παρουσία των γενικών γραμματέων του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κυρίων Βασίλη Κασκαρέλη και Φεριντούν Σινιρλίογλου. 

Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου είχαν και κατ' ιδίαν συνάντηση, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, που διήρκεσε 75 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε ανάμεσα στους κ.κ. Αβραμόπουλο και Νταβούτογλου, έφαγαν ψάρι κεμπάπ.
 
Στις επαφές των δύο πλευρών δεν ετέθησαν τα ζητήματα της τρομοκρατίας ή της ΑΟΖ. Αντίθετα, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, καθώς και σε θέματα σχετικά με τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για την ελληνική στήριξη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας και στο πλαίσιο της εμπέδωσης του θετικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, δεν υπήρξε δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.


Διαβάστε τι επίσης θα ειπωθεί παρακάτω... http://karavanas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9089.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις