Ζιαζιάς στο Onalert: "Ποιοι μου υπαγόρευαν ονόματα στις κρίσεις"! Τι λέει για πολιτική ηγεσία και ΓΕΕΘΑ

“Καταπέλτης” ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, στην συνέντευξή του στο Onalert. Περιγράφοντας την νύχτα των κρίσεων , η οποία τον οδήγησε στην απόφαση παραίτησής του είπε πράγματα συγκλονιστικά τα οποία αποδεικνύουν πως η πολιτική ηγεσία αντιμετώπισε τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. “Υπαγόρευσαν ονόματα όχι μόνο για κρίσεις αλλά και για το που θα τοποθετηθούν τα στελέχη”, είπε ο στρατηγός Ζιαζιάς. Τα όσα έγιναν στο υπουργικό γραφείο ,τα όσα ειπώθηκαν ακούστηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τη συνέντευξη του στρατηγού στο Onalert. Ο στρατηγός άφησε αιχμές και για τον Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο, και για το βράδυ της επιχειρούμενης “μεγάλης σφαγής”, αλλά και για την επιλογή του να μην βγει μπροστά στο θέμα των περικοπών στις ΕΔ.


O Κ.Ζιαζιάς, μίλησε για τις περικοπές, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απευθύνθηκε προσωπικά στο προσωπικό που δοκιμάζεται ζητώντας να κάνει υπομονή και αποκάλυψε ότι αν είχαν αφήσει τους στρατιωτικούς να προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση θα είχαν κατορθώσει να κάνουν σημαντικές οικονομίες στο στράτευμα, που ίσως θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα μέρος των περικοπών.

Μίλησε για το “βαθύ κράτος” που εμποδίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν μπροστά, για την κομματοκρατία και τις ευθύνες των Αρχηγών που θα πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό τους το προσωπικό και τους συναδέλφους τους κι όχι την καρέκλα τους.

Τα όσα είπε θα προκαλέσουν οπωσδήποτε συζητήσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις