Κατανομή οικημάτων ΚΑΑΥ του Γ΄ΣΣ για το έτος 2013 - Επιστολή

Παρακάτω παραθέτουμε επιστολή που έφτασε στο Blog μας και αφορά τα ΚΑΑΥ Γ'ΣΣ.


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ 

Κατανομή οικημάτων ΚΑΑΥ του Γ΄ΣΣ για το έτος 2013

Για άλλη μια φορά και φέτος ήρθε η διαταγή για την κατανομή των οικημάτων στα ΚΑΑΥ του Γ΄ΣΣ, αν και στις Μονάδες δεν έχει φτάσει η Διαταγή για την περυσινή περίοδο παραθερισμού με την οποία γίνεται γνωστό ποιος τελικά παραθέρισε και ποιός όχι ασχέτως με την αρχική κατανομή.

Αυτό διεγείρει ερωτήματα αν τελικά και η φετινή κατανομή των οικημάτων θα είναι «μιλημένη» όπως γίνεται κατ΄ επανάληψη πια τα τελευταία χρόνια και όχι αξιοκρατική. Όπου τα καλύτερα οικήματα πηγαίνουν σε ημετέρους και όχι σε αυτούς που τα δικαιούνται πραγματικά. Προσμετρώντας σαν πιο σημαντικά και ίσως και μοναδικά κριτήρια τις γνωριμίες και τον βαθμό που κατέχει ο δικαιούχος και όχι την οικογενειακή κατάσταση του.
Έτσι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα στελέχη χαμηλόβαθμα με τρίτεκνες- πολύτεκνες οικογένειες να στεγάζονται σε μικρότερα οικήματα σε σχέση με άλλα στελέχη με λιγότερα παιδιά μόνο και μόνο γιατί ο δικαιούχος έχει γνωριμίες ή είναι ανώτερος στον βαθμό ή ακόμα χειρότερα είναι Αξκός από άλλη χώρα ή από άλλο κλάδο του ΕΣ που υπηρετεί στο NDC.
Με αυτή την λογική γίνεται διαχωρισμός και στιγματισμός όχι μόνο των στελεχών αλλά και των οικογενειών τους μιας και τα παιδιά των ημετέρων είναι η ελίτ ενώ τα υπόλοιπα είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
Πως λοιπόν τα υψηλόβαθμα στελέχη θα καταλάβουν τους υπόλοιπους «πληβείους», όταν ζούνε σε «άλλο» κόσμο από τους υπολοίπους?
Ότανι δεν έχουν ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο οι ίδιοι τα παιδιά τους και συνωστίζονται σε μικρότερα οικήματα από αυτά που δικαιωματικά έπρεπε να έχουν ενώ άλλοι έχουν ολοκαίνουργια οικήματα προσφάτως ανακαινισμένα που μπορούν να παίζουν «μπάλα» μέσα έχοντας χώρο για να φιλοξενήσουν αδέρφια - ξαδέρφια – ανίψια - πεθερικά – γονείς.
Επίτηδες μάλλον το Γ΄ΣΣ δεν γνωστοποιεί εκ των προτέρων σε πιο οίκημα (με νούμερο) δικαιούται να παραθερίσει το κάθε στέλεχος με την οικογένεια του κατά την κατανομή βάζοντας δίπλα σε κάθε δικαιούχο από πού και πόσα μόρια έχει καθώς και το νούμερο του οικήματος που του διατίθεται αλλά και σε πια κατηγορία ανήκει το οίκημα (παλιό – νέο –ανακαινισμένο- δύο ή περισσοτέρων δωματίων) κάνοντας έτσι όλη την διαδικασία διάφανη και θωρακισμένη για όλους. Δυστυχώς τα στελέχη που δεν έχουν «άκρες» μαθαίνουν το οίκημα που δικαιούνται την μέρα που πάνε να το παραλάβουν βρισκόμενοι έτσι προ τετελεσμένου. Η διαφορά είναι σημαντική γιατί έτσι η διαδικασία γίνεται «ευάλωτη» σε προσφυγές συναδέλφων που θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο κάτι που σίγουρα δεν το θέλουν οι «ημέτεροι» που λειτουργούν με την λογική «εγώ έχω το μαχαίρι εγώ έχω και το πεπόνι».
Όσον αφορά τα στελέχη που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ καλά θα κάνουν να μην κρύβονται πίσω από την δικαιολογία ότι την κατανομή την βγάζει το Γ΄ΣΣ και ότι αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι. Μπορεί αυτό εν μέρη να είναι αλήθεια αλλά είναι υπεύθυνοι για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαμονής όλων των παραθεριστών και όχι μόνο των ημετέρων ή των ανωτέρων-ανωτάτων, για αυτό έχουν πάρει αυτήν την «δυσμενή» μετάθεση και όχι για να κυκλοφορούν όλη μέρα με βερμούδες και πολίτικη περιβολή κάνοντας σχεδόν αδύνατο τον διαχωρισμό τους από τους υπόλοιπους παραθεριστές. Στο κάτω - κάτω της γραφής το ωράριο εργασίας και η στολή από ότι γνωρίζω είναι το ίδιο για όλους.
Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση Γ΄ΣΣ θα βάλει επιτέλους μία τάξη και θα δώσει εντολή στο αρμόδιο Γραφείο να κάνει την δουλειά του όπως πρέπει και όχι να υποκλίνεται στις τρελές απαιτήσεις του καθενός αλλιώς θα είναι σαν να υποθάλπει αυτό το ένοχο σύστημα. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι πια «έχουν γνώσει οι φύλακες» και ότι έχουν στο ακέραιο την εύθηνη της υπογραφής τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
<grleonidas1972@gmail.com>

Σχόλια

  1. Η νέα Διοίκηση του Γ'ΣΣ χωρίς να προβλέπετε σε καμία διαταγή και χωρίς να εξηγήσει πουθενά τον λόγο , ζήτησε απ όλους να καταθέσουν μαζί με την αίτηση παραθέρισης και φύλλο μισθοδοσίας.

    Στο Γ'ΣΣ υπάρχει άλλος στρατός?
    Υπάρχει άλλη Π.Δ.?
    Θα εφαρμόσει οικονομικά κριτήρια στην επιλογή?
    Είναι στην γνώση της Στρατιωτικής ηγεσίας του ΓΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζήτησε φύλλο μισθοδοσίας μόνο από αυτούς που δήλωσαν γυναίκα και τέκνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποια φύλλα μισθοδοσίας, αυτά που δεν δίνει το ΚΤΣ;

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ.

      Διαγραφή
    3. Μήπως ζήτησε φύλλο μισθοδοσίας για να ανακαλύψει ποια παιδιά δεν είναι προστατευόμενα μέλη, ώστε να μην τα μοριοδοτήσει, προκειμένου να είναι αντικειμενικό το σύστημα?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις