Αμερικανικά πυρά κατά Τουρκίας για την ελευθερία του Τύπου


Οι ιδιοκτήτες των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης μεροληπτούν προκειμένου να διασφαλίσουν εαυτούς από τις επιπτώσεις μιας πιθανής αντίδρασης της Κυβέρνησης και των...
φορολογικών Αρχών.Έκθεση δύο Think Tank - αμερικανικού και τουρκικού - για την κατάσταση του Τύπου στην χώρα.

Μία εκτενής ανάλυση, δημοσιεύτηκε χθες από το Κέντρο για την πρόοδο στην Αμερική (Center for American Progress) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundation) της Τουρκίας, για την κατάσταση του Τύπου στην Τουρκία, δίνοντας λεπτομέρειες και συστάσεις, σχετικά με την διεύρυνση της ελευθερίας της έκφρασης, ως βασικής προϋπόθεσης, προκειμένου η Τουρκία να διασφαλίσει το μέλλον της ως δημοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του think tank, η πολιτική κουλτούρα και η δημοσιογραφία στην Τουρκία είναι ζητήματα αυστηρά «προσωπικά», καθώς οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες που εκφράζουν απόψεις, αντίθετες με τις κυβερνητικές, υφίστανται τις ανάλογες συνέπειες, αφού οι ιδιοκτήτες των Μέσων, μεροληπτούν προκειμένου να διασφαλίσουν εαυτούς από τις επιπτώσεις μιας πιθανής αντίδρασης της Κυβέρνησης και των φορολογικών Αρχών.

Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία μπορεί να προστατευθεί μέσω δικαστικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, αναφέρει η έρευνα. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις