Συρία: «Ανοιχτές όλες οι επιλογές» μετά τις ισραηλινές επιδρομές

Συρία: «Ανοιχτές όλες οι επιλογές» μετά τις ισραηλινές επιδρομές
«Aνοιχτές» αφήνει όλες οι επιλογές η συριακή κυβέρνηση μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της Δαμασκού, τη δεύτερη σε δύο ημέρες, που φέρεται να πραγματοποίησε την Κυριακή το Ισραήλ εναντίον της Συρίας.

«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει ευρέως την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για τις διασυνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι, διαβάζοντας ανακοίνωση του συριακού υπουργικού συμβουλίου μετά από έκτακτη συνεδρίασή του.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο CNN, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ αλ Μέκνταντ, δήλωσε πως οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν «κήρυξη πολέμου» 

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε επιστολή του στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι στόχος των επιθέσεων στη Δαμασκό ήταν «να παρέχει (το Ισραήλ) άμεση στρατιωτική στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις» που πολεμούν την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας τόνισε ότι η επίθεση αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Συρία, πρόσθεσε, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίθεση «σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα» μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Στην επιστολή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η «ισραηλινή επιθετικότητα» σκότωσε και τραυμάτισε αρκετά άτομα και «προκάλεσε ευρύτατη καταστροφή».

Την Κυριακή, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους εντός και στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ο ισραηλινός ραδιοσταθμός μετέδωσε, επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Οι πύραυλοι Fatah-110 έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Ο ραδιοσταθμός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όπλα, θεωρώντας ότι θα έθεταν σε κίνδυνο το Ισραήλ, δίνοντας στη Χεζμπολάχ ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση άλλης μιας σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιδρομή που πραγματοποιεί στη Συρία το Ισραήλ σε διάστημα τριών ημερών.

Την ίδια ώρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε δηλώσεις του ιρανού υπουργού Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με τον οποίο η ισραηλινή επίθεση πραγματοποιήθηκε, έχοντας λάβει «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ και ο ισραηλινός Πρωθυπουργός πραγματοποιούν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το Ισραήλ ανέπτυξε δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στο βόρειο τμήμα της χώρας για προληπτικούς λόγους.

Ο ισραηλινός ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι οι συστοιχίες αυτές αναπτύχθηκαν έξω από τις βόρειες πόλεις Χάιφα και Σάφεντ.
http://www.tanea.gr/news/world/article/5015797/khryksh-polemoy-oi-israhlines-epidromes-leei-h-syria/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις