Επίδειξη «καλής συμπεριφοράς» Τουρκίας προς Ρωσία


Κι ενώ οι Τούρκοι μας είχαν συνηθίσει να ξιφουλκούν κάθε φορά που σημειωνόταν μια από τις συνήθειες δολοφονίες κάποιου μέλους της μεγάλης σε μέγεθος τσετσενικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολη, με τα υπονοούμενα να παραπέμπουν στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (εύλογο πάντως…), αυτή τη φορά η στάση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν εντελώς διαφορετική.

Υπενθυμίζεται, ότι δολοφονήθηκε ο «επίτιμος πρόξενος της Τσετσενίας» στην Τουρκία, με τον μακαρίτη να έχει τουρκικό όνομα, Μεντέτ Ουνλού. Όμως, «πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών» (ούτε καν δήλωση του εκπροσώπου…) και μάλιστα μη κατονομαζόμενη, ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι το θύμα είχε… αυτοανακηρυχθεί «επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Ιτσκερίας».
Αυτή είναι η ονομασία που δίνουν οι εθνικιστές Τσετσένοι που είναι υπέρ της απόσχισης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στην Τσετσενία που υποτίθεται θα γίνει ανεξάρτητο κράτος… ή μάλλον Εμιράτο στον Καύκασο.
Πάντως η πρεμούρα των Τούρκων να δηλώσουν… έστω κρυπτόμενοι, ότι η Τσετσενία είναι μία και αυτή είναι περιοχή της Ρωσίας σε βάζει όσο να’ ναι σε σκέψεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις