Και Patriot φιλοδοξεί να φτιάξει η Τουρκία !

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Την πρόθεση της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ASELSAN να κατασκευάσει εγχωρίων αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT δημοσιοποίησε με δηλώσεις του στην εφημερίδα  Bugun, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κ.  Εργκενεμάν (κ. Cengiz Ergeneman).

Με τον τίτλο «H ASELSAN έχει στόχο να  κατασκευάσει πυραυλικά συστήματα Patriot»,η εφημερίδα  γράφει ότι η εταιρία  έχει ξεκινήσει,πριν από χρόνια,  με την κατασκευή ασυρμάτων και ότι συνέχισε με ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα  διαφόρων τύπων που παράγει και πολλά εξάγει και πρόσθεσε για τον μελλοντικό της στόχο: «Επιθυμούμε να παράγουμε εγχώρια πυραυλικά συστήματα Patriot». Ακόμα είπε ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους, θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εταιρίας  στο Γκιόλμπασι  (  Gölbası ) της Άγκυρας και θα αρχίσει να λειτουργεί εκεί το προσεχές έτος.
<< Η ASELSAN, παράγει σήμερα τα πάντα σε ηλεκτρονικά", δήλωσε ο κ. Ergeneman, " για τα πλοία, τα τανκς Αλτάι , ηλεκτρονικά για νυχτερινή όραση και  συστήματα ελέγχου πυρός καθώς και για το διάστημα. Αποσκοπούμε στο να φτάσει η εταιρία να διαθέτει πάνω από το 25 %των πωλήσεων στο εξωτερικό », είπε.
 
Διαγωνισμός
Αναλυτές που γνωρίζουν την τουρκική <<εξοπλιστική διπλωματία>> ανέφεραν στο OnAlert  ότι η διαρροή αυτή ενδεχομένως να εντάσσεται στην <<διαπραγμάτευση>> που γίνεται αυτή την περίοδο για την αγορά από την Τουρκία αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς. Καθώς  συμμετέχουν στην διαδικασία αξιολόγησης και τα Πάτριοτ μαζί με ρωσικά S-300  και άλλα, δεν αποκλείεται η παραπάνω δηλώσεις να εξυπηρετούν κάποιους εμπορικούς λόγους και σκοπιμότητες, αναφέρεται ως εκτίμηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις