Δίνουμε "δικαιώματα" στην τρόϊκα - Μόλις το 6% των κονδυλίων τους απορρόφησαν ΓΕΣ- ΓΕΑ !!!


Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποδεικνύουν ότι για το “μαύρο μας το χάλι” και στον χώρο της Εθνικής Άμυνας φταίμε κι εμείς οι ίδιοι εκτός από την τρόϊκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Αεροπορίας έχουν απορροφήσει από τα κονδύλια που ήταν στη διάθεσή τους μόνο το 6%!!! Το ΓΕΝ έχει απορροφήσει 35% όπως είναι και λογικό.

Το ερώτημα είναι γιατί στρατός και αεροπορία αντί να έχουν απορροφήσει ακόμη και το 50% των χρημάτων που είχαν στη διάθεσή τους γίνονται “βασιλικότεροι του βασιλέως” και προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να επιβιώσουν και με λιγότερα! Η αυτοκαταστροφική και ανεξήγητη τακτική της “οικονομίας πέραν κάθε λογικής” θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά αφού οι τροϊκανοί θα υποστηρίξουν ότι “μπορείτε και με πολύ λιγότερα” συνεπώς θα επιβάλλουν νέες περικοπές! 

Τα στοιχεία αυτά έφθασαν στο γραφείο του Παναγιωτόπουλου πριν λίγες ημέρες και όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο τον έκαναν έξαλλο! 

Κάπου εκεί προκλήθηκε πανικός ο οποίος δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. ‘Ετσι έπεσε στο τραπέζι η πρόταση -από το επιτελείο Καράμπελα λένε οι πληροφορίες- να “τρέξουν” με ιλιγγιώδη ταχύτητα όσα μικρά προγράμματα είχε εγκρίνει το ΚΥΣΕΑ στην τελευταία του συνεδρίαση. Η διορία που δόθηκε για να “παρουν μπροστά” οι ειδικοί όροι για τους διαγωνισμούς που απαιτούνται είναι ...αύριο 28 Ιουνίου!!! 

Όμως εδώ έρχεται ο νόμος γόρδιος δεσμός του Βενιζέλου για τις προμήθειες με τον οποίο τίποτα δεν μπορεί όχι να τρέξει αλλά ούτε καν να κινηθεί. Έμπειροι αξιωματικοί λένε ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις αλλά και πολλά άλλα τυπικά που προβλέπει ο νόμος Βενιζέλου τίποτα δεν μπορεί να γίνει ακόμη και για τα προγράμματα που πέρασαν από το ΚΥΣΕΑ.


http://www.onalert.gr/stories/dinoume-dikaiomata-stin-troika-molis-to-exi-tois-ekato-aporrofisan-ges-gea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις