Σαμαράς : " Είμαι ευτυχής που δεν απολύσαμε στρατιωτικούς " - " Παροχή " τα οδοιπορικά


“Ευτυχής” που δεν έγινε ούτε μία απόλυση στρατιωτικού δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς “όπως έγινε σε Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών”.

Στο θέμα των απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις επιμένει σήμερα η εφημερίδα ΄Εθνος η οποία και αποδίδει την δήλωση αυτή στον πρωθυπουργό. Κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου ή το ΓΕΕΘΑ δεν έχει αντιδράσει ,συνεπώς το θέμα των απολύσεων είχε πέσει στο τραπέζι ως ...ιδέα. Και πιθανόν να βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα γίνονται διαρροές για “επαναφορά των οδοιπορικών” τα οποία θα δοθούν από “περικοπές εξοπλισμών”. Ποια εξοπλιστικά υπάρχουν και αν υπάρχει κάτι μπορεί να περικοπεί; Εδώ δεν αγοράζουμε ούτε τα απαραίτητα ανταλλακτικά ! Από που θα προκύψουν οι περικοπές;

Είναι σαφές ότι η διαρροή των δηλώσεων περί απολύσεων και οδοιπορικών είναι της λογικής “μαστίγιο και καρότο”. Από τη μία γίνεται μια προσπάθεια “τρομοκράτησης” του προσωπικού το οποίο θα πρέπει να είναι ευχαριστημένο που δεν ...απολύθηκε και από την άλλη υπάρχει το “καρότο” των οδοιπορικών .

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις από την κυβέρνηση είναι τουλάχιστον ατυχής . Και είναι βέβαιο ότι αναστροφή κλίματος μ΄ αυτές τις λογικές δεν μπορεί να υπάρξει.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις