Συγκρούσεις Αστυνομικών με τη φρουρά Στρατιωτικού νοσοκομείου στην Τουρκία

Σε λαϊκή εξέγερση με απρόβλεπτες διαστάσεις τείνουν να μετατραπούν οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στην περίφημη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που κατεστάλη βίαια και με αιματηρά αποτελέσματα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου διαδηλωτές επανακάμπτουν στην πλατεία Ταξίμ. Πληροφορίες ξένων πρακτορείων θέλουν τουλάχιστον 40.000 άτομα να συγκεντρώνονται εκ νέου κοντά στην πλατεία-θέατρο των πρωτοφανών, αιματηρών συγκρούσεων της Παρασκευής.
Η φωτογραφία του Αικάν Ερντερμίρ με την γέφυρα του Βόσπορου...
να έχει κατακλιστεί από 40.000 κόσμου που την διασχίζουν για να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις, κάνει τον γύρο του κόσμου.
Νωρίτερα στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες!

Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα!

Τη δύναμη των social media προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι ακτιβιστές οι οποίοι καλούν σε βοήθεια ακτιβιστές ξένων χωρών και παράλληλα προσπαθούν να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτό και βίντεο κάνοντας κλικ στο παρακάτω λινκ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις