Ξεκινάει μεγάλη αεροναυτική άσκηση

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση, με τη συμμετοχή Ειδικών Μονάδων του Στρατού Ξηράς, ξεκινάει από αύριο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία... φάση της ναυτικής άσκησης, πιθανόν, να παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

Η άσκηση θα διεξαχθεί στο Αιγαίο και θα συμμετέχει το σύνολο των πολεμικών πλοίων του Στόλου, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Ναυτικού, οι αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 13» είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των συμμετεχόντων, μέσω της διεξαγωγής τεχνικών αντικειμένων και σεναρίων πολλαπλής απειλής, καθώς και η βελτιστοποίηση της διακλαδικής  συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί και άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 13» της Πολεμικής Αεροπορίας, στην οποία θα συμμετέχει  μεγάλος αριθμός μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών.

Η άσκηση θα έχει τον χαρακτήρα της διακλαδικότητας, αφού το σύνολο των πολεμικών πλοίων, θα συμμετέχει και στις ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα υλοποιηθούν ειδικές αεροναυτικές αποστολές, σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις και με έτερες μονάδες του Στρατού Ξηράς.

(athina984.gr – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5089.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις