Η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα...

Όσοι πιστεύουν ότι, τα δύσκολα έχουν περάσει, μάλλον δεν τα έχουν ζήσει όλα, η νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου» δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά ούτε τον πάτο του βαρελιού έχουμε δει.

Η μεγάλη σφαγή είναι μπροστά και όπως... συνήθως συμβαίνει θα έρθει μετά τα μπάνια του λαού.

Τα δύσκολα είναι προ των πυλών και ο πάτος του βαρελιού δυστυχώς δεν έχει φανεί ακόμα.

Επιτέλους κάποιος πρέπει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια, σχετικά με αυτά που περιλαμβάνει το Μνημόνιο Νο3 και στις επικαιροποιήσεις των προηγούμενων Μνημονίων.

Οι μόνοι που άρχισαν να καταλαβαίνουν ορισμένα πράγματα από το Μνημόνιο Νο3 είναι οι στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι, οι νέες μειώσεις είναι αναπόφευκτες μέσω του νέου ειδικού μισθολογίου από νέο έτος. Βέβαια η στρατιωτική ηγεσία και το ΥΠΕΘΑ προσπαθούν καταβάλλοντας «υπεράνθρωπες» προσπάθειες να τις αποφύγουν.

Αδρομερώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει πολύ οδυνηρές δεσμεύσεις που ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί και μπροστά στις οποίες το κλείσιμο της ΕΡΤ θα φαντάζει πταίσμα.

Τα επόμενα μέτρα που έρχονται από Σεπτέμβριο, με βάση τα συμφωνηθέντα και των Μνημονίων, είναι:

α. Περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.
β. Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
γ. Αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας
δ. Επενδύσεις

Η κυβέρνηση ελπίζει να σωθεί με:

α. Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα και να πέσει ζεστό χρήμα μέσω του ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σταγόνα» από τα χρήματα του προγράμματος.
β. Τις γερμανικές εκλογές από τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί να γίνει το πολυπόθητο γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα για τη διετία 2014-2016 ύψους 4 δις ευρώ.

(Ε.Σ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_211.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις