Αλωνίζουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι!

Δύο τουρκικά πολεμικά εισήλθαν ξανά σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα

Για περίπου 12 ώρες τα δύο πλοία βρίσκονταν εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων της Ελλάδας.

Τι και αν η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη μύριζε «μπαρούτι», οι Τούρκοι αλωνίζαν στο Αιγαίο, με δύο πλοία... για περίπου 12 ώρες !!

Διπλή σοβαρή πρόκληση χθες από την Τουρκία, με την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών μας Υδάτων (ΕΧΥ) στο Κεντρικό Αιγαίο, την ίδια ώρα που στην Κωνσταντινούπολη γίνονται πολύ σοβαρές ταραχές με νεκρούς και τραυματίες, δείχνοντας έτσι για άλλη μία φορά προς τα «που» η Άγκυρα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό της.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα, σημειώνονται τα εξής:

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού.

Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ' όλη την διάρκεια του πλου τους.


(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις