Τελευταίες Πληροφορίες για Μεταθέσεις και "σχεδιασμούς" του ΥΠΕΘΑ !

Μοιάζει για σενάριο τρόμου, αλλά δυστυχώς από ανεπίσημες πληροφορίες που έχουμε, συζητείται με κάθε μυστικότητα και κλισμένων των θυρών, από επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η εφαρμογή των μετατάξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως εναλλακτική λύση αποφυγής περαιτέρω μειώσεων στους μισθούς των στρατιωτικών.

Για να γίνουμε ποιο σαφείς, ομιλούμε για... οικειοθελείς μετατάξεις σε πρώτη φάση, για την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.

Καθόλου απίθανο τους επόμενους μήνες να εξετασθεί και η περίπτωση της ελεγχόμενης εθελούσιας εξόδου, συγκεκριμένου αριθμού στελεχών, από την υπηρεσία.

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και βρίσκονται επάνω στο τραπέζι, βλέπεται η τρόικα δεν αστειεύεται, σε λίγους μήνες τελειώνει το έτος και τότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί η μνημονιακή δέσμευση που προβλέπει περαιτέρω μείωση του ετήσιου μισθολογικού κόστους των στρατιωτικών, μέσω του νέου ειδικού μισθολογίου.

Αυτά συνδέονται άμεσα και με την αναδιοργάνωση, η οποία θα εφαρμοσθεί εντός του έτους, γι’ αυτό έως τέλος του μηνός θα εκδοθούν οι διαταγές αναδιοργάνωσης με τις ημερομηνίες εφαρμογής. Μάθαμε και κάτι ακόμη, που αφορά την αναδιοργάνωση, δεν θα κλείσουν μόνο σχηματισμοί αλλά πιθανόν και μονάδες. Η ολοκλήρωση της θα είναι έως 30 Νοεμβρίου του 2013.

Τώρα σχετικά με τις μεταθέσεις, παγώνουν στα συρτάρια μέχρι να εκδοθούν οι διαταγές της αναδιοργάνωσης και καθοριστούν οι ημερομηνίες.

(Ε.Σ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις