"Αποζημιώσεις δεν σας δίνουμε" - Η Μέρκελ "σβήνει" τα "χρέη" και το παρελθόν της Γερμανίας


Mετά τον γερμανό ΥΠΟΙΚ που επισκέφθηκε την Αθήνα, ήρθε η σειρά της Μέρκελ να προσγειώσει την Ελλάδα ανώμαλα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Με έναν προκλητικό τρόπο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απάντησε στην Ελλάδα και όσα αναφέρονται εδώ αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. 





Η κα Μέρκελ ορθά κοφτά αποσαφήνισε πως η γερμανική ερμηνεία του νόμου είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.



Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ακόμη ότι "αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις".



Στην ίδια συνέντευξη η κα Μέρκελ ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως δεν βλέπει κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, μιας και θα προκαλούσε "μαζική ανασφάλεια" στους επενδυτές της Ευρωζώνης και θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια". 

«Εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και αναφέρθηκε στον περιορισμό του ελληνικού ελλείμματος κατά 50%.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση. 
 


http://www.onalert.gr/stories/apozimioseis-den-sas-dinoume-i-merkel-svinei-ta-xrei

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις