Βενιζέλος - Νταβούτογλου: "Διαπραγμάτευση" για την ΑΟΖ;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ




Στο θέμα της ΑΟΖ και της συνεργασίας για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP αναφέρθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου παρουσίασε το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ ως θέμα διαφορών του Αιγαίου.

Σε ερώτηση για την άποψη του για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ΑΟΖ από την πλευρά της Ελλάδας ο τούρκος υπουργός δήλωσε πως "υπάρχουν διμερείς συνομιλίες για τα θέματα των διαφορών του Αιγαίου. Εμείς θέλουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ηρεμίας και ειρήνης. Αντί για μονομερείς ανακηρύξεις ας ενισχύσουμε τη συνεργασία. Όπως ενώθηκε με τον TAP η Ελλάδα με την Τουρκία το Αιγαίο ας ενωθεί με τον ίδιος τρόπο με το δρόμο της συνεργασίας."

Ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος ανέφερε πως ο αγωγός TΑP «αλλάζει τα γεωγραφικά δεδομένα στην περιοχή, ενισχύει ενεργειακά την Ευρώπη» και δήλωσε ικανοποιημένος από την συνεργασία

Για το θέμα της ΑΟΖ ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «όλες οι χώρες γνωρίζουν ποιοι είναι οι νόμοι του Διεθνούς δικαίου της Θάλασσας. Προστατεύουν την εθνική τους κυριαρχία και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Παντού στον κόσμο τα κράτη συζητούν  να διαπραγματεύονται καλόπιστα για να βρεθούν διεθνώς κοινά συμφωνημένες λύσεις».


http://www.onalert.gr/stories/venizelos-davutoglou-aoz-diapragmateusi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις