Δικαστικό ψαλίδι στο 35% για πολύτεκνους τρίτεκνους στις στρατιωτικές σχολές

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Βόμβα μεγατόνων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (Πανελλήνιες) για τις Στρατιωτικές Σχολές! Με δικαστική απόφαση κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις με τις οποίες θεσπίστηκε η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή, σε ποσοστό 35%, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για το μείζον αυτό θέμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα επιτυχόντων και αποτυχόντων στις Σχολές αυτές : Επί σειρά δεκαετιών, τα τέκνα πολυτέκνων και ακολούθως (από το έτος 2008) και τα τέκνα τριτέκνων οικογενειών,  καταλαμβάνουν ποσοστό 35% επί του συνόλου των θέσεων υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών, το οποίο έχει θεσπιστεί για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές. 

Ωστόσο, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του που μόλις εκδόθηκε, έκρινε, για πρώτη φορά επ αυτού, ότι η σχετική διάταξη του νόμου 3648/2008 που θεσπίζει το ανωτέρω ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών είναι αντισυνταγματική και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ειδικότερα,  όπως αναφέρει στο «ΟΝALERT» ο δικηγόρος κ. Πέτρος Αγγελάκης, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα διαγωνισμών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, «το σκεπτικό της εν λόγω δικαστικής απόφασης είναι ότι ο νόμος αυτός εισάγει υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων ιδιαιτέρως ευνοϊκή μεταχείριση και εξασφαλίζει υπέρ αυτών μεγάλο ποσοστό (35%) των θέσεων Στρατιωτικών Σχολών, περιορίζοντας έτσι τα τέκνα των λοιπών οικογενειών, που είναι και τα περισσότερα, σε πολύ μικρό, σε σχέση με τον αριθμό τους, ποσοστό θέσεων, παραβιάζοντας τις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας εκάστου». 

Με τη δικαστική αυτή απόφαση ανοίγει ο δρόμος της δικαστικής διεκδίκησης για τους υποψηφίους της Γενικής Σειράς που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν φέτος σε Στρατιωτικές Σχολές. Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι της Γενικής Σειράς μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικώς τις θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στους υποψηφίους των Ειδικών Κατηγοριών. 

onalert.gr

Σχόλια

  1. Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά αυτό. Μας δουλεύει ο αρθρογράφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις