Στο μικροσκόπιο της στρατιωτικής δικαιοσύνης υπόθεση καταστροφής πυρομαχικών -Φωτό σοκ

“Αναζωπυρώνονται” οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση καταστροφής πυρομαχικών από ιδιωτική εταιρεία . Το ενδιαφέρον των ερευνών έχει οικονομική αλλά και οικολογική διάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert δυο ταυτόχρονες ερευνες διεξαγονται αυτή τη στιγμη από την Εισαγγελεια Λαρισας και την Στρατιωτικη Δικαιοσυνη στην Αθηνα οι οποίες εξετάζουν “την περιπτωση διασπαθισης δημοσιου χρηματος” αλλα και “εγκληματικης αμελειας οσον αφορα την μολυνση του περιβαλλοντος σε στρατοπεδα του ελληνικού στρατού στις περιοχες της Ελασσονας και του Μεγα Δερειου στον Εβρο”.



Αξιωματικοι τράβηξαν και μας έστειλαν τις φωτογραφιες που δημιουργούν ερωτήματα για τηνδιαχειριση επικινδυνων αποβλητων σε μοναδα της Ελλασονας. Οι εικόνες είναι αποκρουστικές και λογικά προβληματίζουν.


Εκτός από το θέμα που έχει να κάνει με την θανάσιμη ρύπανση του περιβάλλοντος υπάρχει κι ένα θέμα που έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του χαλκού ο οποίος “προέκυπτε” από την καταστροφή των πυρομαχικών.

Οι πληροφορίες που ερευνά η Δικαιοσύνη έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι μία ιδιωτικη εταιρεια χωρις να εχει συμβαση προεβη στην «επιλεκτικη» αποσυναρμολογηση πυρομαχικων του ΕΣ επωφελούμενη του χαλκού που έπαιρνε από τους χάλκινους κάλυκες, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1.500.000 € . Στη συνέχεια εγκατέλειψε τα επικινδυνα καταλοιπα των πυρομαχικών τα οποία πρόχειρα θάφτηκαν σε λάκκους!

Ερευνάται επίσης αν οι κάτοικοι των περιοχών όπου είναι θαμμένα τα υπολείμματα των πυρομαχικών διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο από πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα .




Σύμφωνα με τις πληροφοριες στη μεν Ελλασονα την “πληρωσε” ο Ελασσονιτης ποταμος ο οποιος περνα μεσα από το στρατοπεδο και στον οποιο διοτεχευθηκαν με λαστιχο τα επικυνδυνα αποβλητα , στο δε μεγα Δερειο  υπαρχει ακομα και σημερα ανοιχτη “χαβουζα” με υγρα κοκκινου χρωματος τα οποια παραμενουν εδώ και καιρο .

Τα ερωτήματα που απασχολούν την ελληνική Δικαιοσύνη είναι:

•Το ΣΔΟΕ εχει βρει ποιος επωφελήθηκε από το χαλκό αξίας 1.500.000€ ;
                 
• Το Υπουργειο Περιβαλλοντος και οι τοπικοι Δημοι θα ασχοληθουν με το τεραστιο οικολογικο πρόβλημα που φαίνεται ότι έχει προκληθεί στις περιοχες όπου εγκαταλείφθηκαν τα “απομεινάρια” των πυρομαχικών;


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις