Η μείωση της στρατιωτικής θητείας στην Τουρκία επηρεάζει την... Κύπρο

Για ποιο λόγο επηρεάζεται η Μεγαλόνησος

Η πρόθεση της Τουρκικής κυβερνήσεως να προχωρήσει στη μείωση της στρατιωτικής θητείας από τους 15 μήνες που είναι τώρα στους 12, έχει προκαλέσει «παράπλευρες απώλειες» στην... Κύπρο!

Σύμφωνα με... δημοσίευμα της Τουρκοκυπριακής εφημερίδος «Αφρίκα» («Αφρική») με τίτλο «12 μήνες η στρατιωτική θητεία», αναφέρει ότι στο πλαίσιο της χθεσινής ανακοινώσεως ότι η στρατιωτική θητεία στην Τουρκία μειώθηκε από 15 μήνες σε 12 μήνες, η εφημερίδα δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν «κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει στην μείωση της στρατιωτικής θητείας και στα κατεχόμενα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται προφανώς στους Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν στην «ΤΟΥΡΔΥΚ» (=Τουρκική Δύναμη Κύπρου), αντίστοιχη της Ελληνικής ΕΛΔΥΚ, που προβλέπονται από την συνθήκη εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στις Τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Ωστόσο πρέπει να ξέρουν, ότι – σύμφωνα με τα ως τώρα γνωστά – η μείωση ακόμα δεν έχει επικυρωθεί και ακόμα δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Επομένως μάλλον θα πρέπει να αναμένουν αυτές τις… λεπτομέρειες!

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_22.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις