Συνάντηση των υπ. Αμύνης Ελλάδος – Κύπρου στη Λευκωσία

Ο Δ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του να παρακολουθήσουν μαζί την άσκηση «Παρμενίων»

Η πολλάκις εκπεφρασμένη υποστήριξη της Ελλάδος προς την Κύπρο επαναεπιβεβαιώθηκε και πάλι προχθες το βράδυ μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε στη Λευκωσία ο εκεί ευρισκόμενος για διήμερη επίσημη επίσκεψη Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κύπριο ομόλογό του Φώτη Φωτίου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με... αφορμή τη χθεσινή 53η επέτειο ανακηρύξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Κυπριακό, η ενεργειακή ασφάλεια, η ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη αλλά και η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ουσιαστικής συναντήσεως του Δ.Αβραμόπουλου με τον Κύπριο ομόλογό του.

Με δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Την πρόταση του Προέδρου κ. Νίκου Αναστασιάδη για την ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ στηρίζει και βεβαίως θα συνδράμει την κυπριακή πλευρά στην προσπάθειά της αυτή. Εξάλλου μία τέτοια εξέλιξη ισχυροποιεί την παρουσία της Συμμαχίας στην περιοχή, σε μια εποχή μάλιστα που διακρίνεται για τη ρευστότητα και την ανασφάλεια εξαιτίας των γεγονότων που ακόμα εξελίσσονται». Αναφορικά με το ζήτημα της ΑΟΖ ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «Η Ελλάδα υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου στα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ, καθώς και τις πρωτοβουλίες της για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ», ενώ δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τον κ. Φωτίου να παρακολουθήσουν μαζί την τελική φάση της μεγάλης ασκήσεως «Παρμενίων» στον Έβρο την Πέμπτη 3 του μηνός.

Από την πλευρά του, μεταξύ άλλων ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι η επίσκεψη του Ελλαδίτη υπουργού πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, επισημαίνοντας ότι οι έντονες ζυμώσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών επανενάρξεως των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού αλλά και οι πρωτοφανείς γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή ευνοούν την αναπροσαρμογή της κοινής στρατηγικής για προώθηση των εθνικών ζητημάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι ψηλά στην ατζέντα της συναντήσεως ήταν και το θέμα της εντάξεως της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (PfP), το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκέμβρη, το θέμα της ΑΟΖ κ.λπ.

Ένωση της Κύπρου ευχήθηκε ο Αβραμόπουλος!

Στην επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την ευχή όπως όλοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, να δουν σύντομα το νησί να ενώνεται και να γιορτάζεται από όλους τους Κυπρίους η επέτειος της ανεξαρτησίας του νησιού, διατύπωσε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της μεγάλης παρελάσεως που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ενώπιον του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του ίδιου και των μελών της Κυπριακής κυβερνήσεως, με την ευκαιρία της 53ης επετείου από την ανεξαρτησία του νησιού, βάσει των όρων της Συμφωνίας του Λονδίνου. Μια παρέλαση, στην οποία για πρώτη φορά δεν παρήλασαν μηχανοκίνητα τμήματα για λόγους οικονομίας, παρά μόνο πεζοπόρα.

«Μία ανεξαρτησία που κατακτήθηκε από τον κυπριακό λαό με θυσίες, αγώνες και αίμα. Μία θυσία που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα βήματά μας. Από κοινού Ελλάδα και Κύπρος πορευόμαστε μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Να δούμε και πάλι το νησί σύντομα να ενώνεται και η ανεξαρτησία να γιορτάζεται για όλους ανεξαίρετα τους Κυπρίους με ενωμένο το νησί», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας Υπουργός, απευθυνόμενος προς τον Κύπριο Πρόεδρο, τόνισε τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας εύχομαι από την καρδιά μου να είστε ο Πρόεδρος που θα γιορτάσει τον επόμενο χρόνο, εδώ στον ίδιο χώρο, την ενότητα του νησιού και τότε θα αποκτήσει βαθύτερο νόημα η ίδια η έννοια της ανεξαρτησίας. Χαιρετίζουμε σήμερα εξ ονόματος της Ελλάδας τους Κύπριους αδερφούς μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πορευτούμε μαζί και τελικά θα τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει πιο δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουμε αποδείξει, ότι έχουμε και τη δύναμη της ψυχής και το μυαλό και τη θέληση για να ξεπερνάμε δυσκολίες».

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
Στρατιωτική παρέλαση για την 53η Επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΣΧΕΤΙΚO ΒΙΝΤΕΟ:


http://staratalogia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2.html
(mod.mil.gr - parapolitika.gr - Λ.Σ.Μ.)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις