Που θα γίνουν 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014. Και 50 Στρατιωτικοί !


Τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014 ενέκρινε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο με σε εφαρμογή της αναλογίας «μια νέα πρόσληψη για κάθε απόλυση», που έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της υγείας, τους φοροειπσρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου αλλά και στον τομέα της Ασφάλειας (ΕΛ.ΑΣ, Στρατός και Λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Τρόικα, αναφέρει το Εθνος.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη δοθεί το «πράσινο φως» για τις ακόλουθες προσλήψεις:
  • 60 υπαξιωματικοί στο Λιμενικό
  • 90 λιμενικοί
  • 50 στρατιωτικοί
  • 300 πτυχιούχοι στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών
Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στους εξής τομείς:
  • Υγεία: Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των ΜΕΘ αλλά και στα Κέντρα Υγείας των παραμεθόριων περιοχών. Θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές μέχρι το τέλος του 2013 και 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές μέχρι τα μέσα του 2014
  • Φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και σώματα επιθεώρησης: Το 2014 θα γίνουν 1.300 οικονομολόγοι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες. Αναμένεται παράλληλα να προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ θα ενισχυθούν με εξειδικευμένο προσωπικό και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στον τομέα της υγείας αλλά και στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
  • Ασφάλεια: Την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν οι απόφοιτοι στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Οι ανάγκες για φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και για διοικητικό προσωπικό θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που έχουν μπει σε δεξαμενή κινητικότητας. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα περιοριστούν κυρίως σε Λιμενικό και Στρατό σε μονάδες που θα παραστεί ανάγκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις