Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα τουρκική πρόκληση: Να γίνει τζαμί η Αγία Σοφιά

Νέα πρόκληση από την Τουρκία λίγες μέρες μετά την άνευ προηγουμένου δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος». 
Αυτή τη φορά «χτύπησε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν ο οποίος εισηγήθηκε και πάλι τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί. 
Συμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος δήλωσε πως «στο παρελθόν ήταν δυνατόν να αποδεχόμαστε πρώην τεμένη να λειτουργούν ως μουσεία. Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορετική Τουρκία»...
ενώ πρόσθεσε πως «κοιτάμε την καημένη την Αγιά Σοφιά και ευχόμαστε να επιστρέψει στις καλές της ημέρες».
O κ. Αρίντς δήλωσε πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα «πολύ ευτυχής» για τη μετατροπή δύο άλλων πρώην ναών της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και τη Νίκαια, σε τζαμιά,  αποφάσεις που από μερίδα σχολιαστών θεωρείται ότι προεξοφλούν και τη μετατροπή του μεγαλύτερου μνημείου της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.
Επιπλέον πρόσφατα  ο ιμάμης του γειτονικού Μπλε Τζαμιού αιτήθηκε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, ώστε η Κωνσταντινούπολη να μπορεί να εξυπηρετεί το πλήθος των πιστών που συρρέουν κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών ενώ και το κύριο άρθρο στο επίσημο περιοδικό των -κατά 49% ελεγχόμενων από το κράτος- Τουρκικών Αερογραμμών, υποστήριζε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μουσείο, συνιστά ρήξη με τις βουλές του Μωάμεθ Β', του Πορθητή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις