Τι είδε ο Αβραμόπουλος στον Έβρο και μίλησε για αίσθηση καθήκοντος, τιμής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας


Αίσθηση καθήκοντος, τιμής, περηφάνιας και αξιοπρέπειας. Αυτές τις τέσσερις έννοιες τις οποίες υπηρετούν οι στρατιωτικοί “είδε” ξανά ο ΥΕΘΑ Δημητρης Αβραμόπουλος στην άσκηση “Αστραπή” στον Έβρο.

“Η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η εγγύηση της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που όλοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει γονατίσει, στέλνουν το δικό τους ισχυρό και ηχηρό μήνυμα: ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, πάντοτε έτοιμη να ανταποκριθεί στο καθήκον της, απέναντι στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”, είπε ο Αβραμόπουλος.

Δεν θα μπορούσε να αποφύγει την αναφορά στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί. Με ευθύνη της κυβέρνησης:

“Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε εδώ, από κοινού με την στρατιωτική ηγεσία φροντίζουμε ώστε σταδιακά όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν και, το κυριότερο, να θέσουμε ως προτεραιότητα, πέρα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον εξοπλισμό, την άσκηση του δικαιώματός σας στη ζωή κάτω από όρους αξιοπρέπειας” , υποστήριξε ο ΥΕΘΑ.













H εντυπωσιακή άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών από άρματα μάχης Leopard 2HEL, τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα, όλμους, αντιαρματικά αλλά και άλλα βαρέα όπλα πεζικού.






Το βασικό σενάριο της ΤΑΜΣ περιελάμβανε την υπέρβαση φίλιων τμημάτων και την εκτέλεση αντεπίθεσης από ενισχυμένο συγκρότημα ίλης.





onalert

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις