Στα ΚΕΠ θα μπορούν να καταθέτουν οι στρατεύσιμοι νέοι τα Δελτία Απογραφής

Σημαντική διευκόλυνση για τους μαθητές Λυκείου

Στα Κέντρα Εξυπηρετήσεως Πολιτών (ΚΕΠ), εκτός από τα Στρατολογικά Γραφεία, που ίσχυε ως τώρα, θα μπορούν οι νέοι του Λυκείου να καταθέτουν τα δελτία απογραφής στρατευσίμων, ενώ ταυτόχρονα...επιμηκύνεται από τους δύο στους τρεις μήνες ο χρόνος που υποχρεούνται οι στρατεύσιμοι να το καταθέσουν.

Τις ρυθμίσεις αυτές που αφορούν τη διαδικασία απογραφής στρατευσίμων υπέγραψε πριν λίγη ώρα ηΑναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά, με απώτερο σκοπό την καλύτερη και πιο αποτελεσματική παρακολούθηση, μέσω της ολοκληρώσεως της πλήρους μηχανογραφήσεως των Στρατολογικών υπηρεσιών, των στρατευσίμων όλης της χώρας.

Μετά την υπογραφή των ρυθμίσεων αυτών η υπουργική απόφαση της κυρίας Γεννηματά θα προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου εν συνεχεία να εφαρμοστεί.

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή εναρμονίζονται οι διαδικασίες παρακολουθήσεως και απογραφής στρατευσίμων με την πλήρη μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών. Παράλληλα οι στρατεύσιμοι προκειμένου να συμπληρώσουν το Δελτίο Απογραφής τους μπορούν πλέον να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή στα ΚΕΠ. Επιπλέον επεκτείνεται από δύο σε τρεις μήνες το χρονικό διάστημα κατά το οποίο υποχρεούνται οι στρατεύσιμοι να καταθέσουν τα Δελτία Απογραφής.

Όπως σημειώνεται από τη σχετική ανακοίνωση: «Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στρατευσίμων θα υπάρχει ευρεία ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας απογραφής μέσω ΜΜΕ, ΚΕΠ, Περιφερειών και Δήμων της χώρας, καθώς και μέσω άλλων φορέων».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ: «σκοπός των ρυθμίσεων αυτών είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στον πολίτη χωρίς καθυστερήσεις και η εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους».

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1876.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις