Τουρκικές αθλιότητες με τη γιορτή του σφαγέα Ατατούρκ

Ασχημονούν οι τουρκικές εφημερίδες με αφορμή την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην άφιξη του τρένου που μετέφερε… προσκυνητές, ανάμεσά τους ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ώστε να είναι στις 09:05 το πρωί, ώρα θανάτου του Ατατούρκ στο σπίτι του…

Έχουν δημιουργήσει χαμό στη χώρα τους, επειδή το τρένο καθυστέρησε, φορτώνοντας στην ελληνική πλευρά την καθυστέρηση, παρότι οι ίδιοι καθυστέρησαν να μαζευτούν με αποτέλεσμα την καθυστερημένη αναχώρηση, καθώς επίσης και το ότι έδωσαν τα διαβατήρια χώμα σε σακούλα για έλεγχο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αρχές να ταυτοποιήσουν το σε ποιον αντιστοιχούσε το καθένα. Ούτε επίτηδες να το έκαναν για να δημιουργηθεί θέμα…
Επειδή όμως πολύ τους είναι το να ασχολούμαστε στην Ελλάδα με έναν παγκόσμιας κλάσης εγκληματία του βεληνεκούς του Χίτλερ και του Στάλιν, ας θυμίσουμε σε όσους θέλγονται από θεωρίες… «συνωστισμών» ποιος ήταν ο αιμοσταγής σφαγέας που τιμούν ως «πατερούλη» οι γείτονες Τούρκοι. Αντί να πουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που οι Έλληνες κάνουν «την καρδιά τους πέτρα» για χάρη της ειρηνικής συμβίωσης, ασχημονούν, με ισλαμιστές να παριστάνουν τους κεμαλιστές-εθνικιστές λατρεύοντας τον… μισογύνη.
ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:
«Ο ΚΕΜΑΛ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ»!!!
Μια ιστορικός από την Τουρκία γκρεμίζει τους ισχυρισμούς των γειτόνων ότι η καταστροφή της Σμύρνης δεν έγινε από τις ορδές των νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.
Σε ένα ανατρεπτικό άρθρο που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Radikal, η Τουρκάλα ιστορικός, Αϊσέ Χουρ, σημείωνε ότι υπάρχουν ντοκουμέντα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ όχι μόνο γνώριζε για τον εμπρησμό που κατέστρεψε σχεδόν ολόκληρη την παραθαλάσσια ελληνική πόλη -εκτός από τον τουρκικό και εβραϊκό τομέα της-, αλλά επιτάχυνε τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις εστίες τους.
Μάλιστα, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν, ο Κεμάλ βρισκόταν εκεί και απολάμβανε το πύρινο θέαμα από το μπαλκόνι της αρραβωνιαστικιάς του, της Λατιφέ.
Η Χουρ επικαλείται άρθρο του υπασπιστή του Κεμάλ στην εφημερίδα Cumhuriyet το 1939, όπου περιγράφονται λεπτομέρειες για την καταστροφή της Σμύρνης από πυρκαγιά που ισοπέδωσε την ελληνική πόλη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.
«Ο Μουσταφά Κεμάλ και η Λατιφέ κάποια στιγμή έμειναν μόνοι στο μπαλκόνι. Η πυρκαγιά συνέχιζε να καίει με όλη της τη δύναμη» σημείωνε στο άρθρο του ο υπασπιστής του Τούρκου ηγέτη, παραθέτοντας ταυτόχρονα τη συνομιλία του ζεύγους.
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» των Αθηνών / 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1921
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
… προς τους διανοούμενους της Ευρώπης και της Αμερικής για κάποιες γενοκτονικές πράξεις κατά του ποντιακού ελληνισμού.
Μετά βαθυτάτης συγκινήσεως οι συγγραφείς και καλλιτέχναι της Ελλάδος απευθύνονται προς τους διανοουμένους του πεπολιτισμένου κόσμου όπως γνωστοποιήσουν εις αυτούς την τραγωδίαν χιλιάδων οικογενειών του Ελληνικού Πόντου. Ξηρά, εξηκριβωμένα και αναμφισβήτητα τα γεγονότα είναι τα εξής:
Οι Τούρκοι εφόνευσαν όλους ανεξαιρέρως τους κατοίκους της πόλεως Μερζιφούντος, αφού την ελεηλάτησαν και την επυρπόλησαν. Τους προσπαθήσαντας να διασωθούν ετυφέκισαν και εθανάτωσαν καταλαβόντες τας διόδους.
Μετετόπισαν όλον τον άρρενα πληθυσμόν των πόλεων Τριπόλεως, Κερασούντος, Ορδούς, Οινόης, Αμισού και Πάφρας και καθ’ οδόν κατέσφαξαν τους πλείστους εξ αυτών.
Έκλεισαν εντός του ναού του χωρίου Έλεζλη εν Σουλιού-Τερέ 535 Έλληνας και τους κατέσφαξαν διασωθέντων μόνον τεσσάρων. Πρώτους έσφαξαν 7 ιερείς δια πελέκεως προ της θύρας του ναού.
Απηγχόνισαν εν Αμασεία 168 προκρίτους Αμισού και Πάφρας.
Εβίασαν όλας ανεξαιρέτως τας γυναίκας, τας παρθένους και τα παιδιία των άνω πόλεων, τας ωραιοτέρας δε παρθένους και νέους έκλεισαν εις τα χαρέμια. Πλείστα βρέφη εφόνευσαν, σφενδονίζοντες αυτά κατά των τοίχων.
Οι υπογεγραμμένοι θέτουσι τα ανωτέρω υπ’ όψιν των διανοουμένων της Ευρώπης και της Αμερικής θεωρούντες ότι όχι μόνον τα γεγονότα ταύτα αλλά και η ανοχή αυτών αποτελεί πένθος της ανθρωπότητος.
Αθήναι 22 Νοεμβρίου 1921.
Άννινος Χ., Αυγέρης Μ., Βλαχογιάννης Ι., Βώκος Γερ., Γρυπάρης Ι., Δούζας Α., Δροσίνης Γ., Ζάχος Α., Θεοδωροπούλου Αύρα, Θεοτόκης Κ., Ιακωβίδης Γ., Καζαντζάκης Ν., Καζαντζάκη Γαλ., Καμπάνης Αρ., Καμπούρογλου Δ., Καρολίδης Π., Κόκκινος Δ., Κορομηλάς Γ., Μαλακάσης Μ., Μαλέας Κ., Μένανδρος Σ., Νικολούδης Θ., Νιρβάνας Π., Ξενόπουλος Γρ., Παλαμάς Κ., Παπαντωνίου Ζ., Παράσχος Κ., Πασαγιάννης Κ., Πολίτης Φ., Πωπ Γ., Σικελιανός Άγγ., Σκίπης Σ., Στρατήγης Γ., Ταγκόπουλος Δ., Τσοκόπουλος Γ., Φυλλύρας Ρ., Χατζιδάκις Γ., Χατζόπουλος Δ., Χορν Π., Σβορώνος Ι.
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
http://www.pontioi.gr/index.php/2009-11-11-08-46-06/2009-11-11-11-12-56
Και μερικά ακόμα «κολακευτικά» ως «τιμή» για τον εορτάζοντα
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=238009&catID=1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις