Τουρκία: Συνέχεια στο δούλεμα με τους κινεζικούς πυραύλους

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Τούρκοι να δουλεύουν τους πάντες με το ζήτημα της – καταρχήν – επιλογής του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος μακρού βεληνεκούς, τύπου FD-2000 (HQ-9 το σύστημα που χρησιμοποιούν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο επικεφαλής του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), Μουράντ Μπαγιάρ, δήλωσε ότι η Τουρκίαευελπιστεί να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους εντός εξαμήνου. Πρόσθεσε βέβαια με νόημα, ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η Τουρκία θα έχει καταλάβει εάν είναι δυνατό να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα!
Αφού πρώρα επέλεξε να βγάλει πρώτο το κινεζικό σύστημα, προϊόν εταιρίας που τελεί υπό καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων (CPMIEC: China Precision Machinery Export-Import Corporation), στη συνέχεια έκανε πίσω όταν άρχισαν οι διαμαρτυρίες από κάθε πλευρά, ενώ παράλληλα η κατάσταση στην περιφέρεια της Τουρκίας επιδεινώθηκε.
Η χώρα, έχει ανάγκη τη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς διαφορετικά είναι εντελώς απροστάτευτη απέναντι στη ρωσική «αρκούδα» που επανακάμπτει στη ευρύτερη περιοχή, ενώ οι πάντες σχεδόν θεωρούν ότι το «Ανατολικό Ζήτημα» δεν έχει τελειώσει…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις