Η Κίνα «απειλεί» την στρατιωτική κυριαρχία των Η.Π.Α

Αμερικανικό πάνελ του Κογκρέσου, που λειτουργεί ως φορέας συμβουλευτικής των Αμερικανών νομοθετών για τις επιπτώσεις...
στην ασφάλεια από τις σχέσεις μεταξύ Washington και Πεκίνου, προειδοποίησε ότι η Κίνα θα αποκτήσει έως το 2020 τον μεγαλύτερο στόλο σύγχρονων υποβρυχίων και μαχητικών πλοίων στον Δυτικό Ειρηνικό.

Η Επιτροπή Ανασκόπησης Οικονομίας και Ασφάλειας Η.Π.Α-Κίνας (σ.σ.pentapostagma.gr - US-China Economic and Security Review Commission) ανακοίνωσε, στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσής της, ότι ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός του Πεκίνου αποτελεί μία άμεση πρόκληση για την επι-δεκαετίες κυριαρχία των Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού. 

Η Επιτροπή συνέστησε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων πολεμικών πλοίων και να αυξήσει την επιχειρησιακή παρουσία των Η.Π.Α στην Περιοχή. Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να στηρίξουν άμεσα την επίτευξη του στόχου του υπουργείου Αμύνης των Η.Π.Α να αυξήσει το ποσοστό των πολεμικών πλοίων της χώρας κατά 10% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έως το 2020.


Το panel συνέστησε επίσης ότι οι Η.Π.Α θα πρέπει να βοηθήσουν τους συμμάχους τους ώστε να βελτιώσουν τις αεροπορικές και ναυτικές τους δυνατότητες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Παρατηρητές και αναλυτές αναφέρουν ότι η αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης στρατιωτικής δύναμης της Κίνας θα αποτελέσει μία εκ των σημαντικών προτεραιοτήτων της διοίκησης Obama για τα χρόνια που θα επακολουθήσουν.

Η αξιολόγηση του πάνελ του Κογκρέσου σχετικά με τις ναυτικές ικανότητες της Κίνας πραγματοποιήθηκε μέσω της άντλησης πληροφοριών από think tanks και Αμερικανικές υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών ναυτικού, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1768.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις