Ρωσία: Οι S-300 στην Κύπρο δεν ήταν φιάσκο, αλλά… κόλπο!

Χαμόγελα προκαλεί το ενδιαφέρον θέμα που ανάρτησε ο ιστοχώρος «Η Ρωσία τώρα» και αφορά στην υπόθεση των S-300 που αγοράστηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς όμως να φτάσουν ποτέ εκεί. Δεν πρόκειται για «φιάσκο» όπως είναι η συμβατική σοφία στην Ελλάδα, αλλά για ένα ευφυές σχέδιο από τους απογόνους του πολυμήχανου Οδυσσέα!

Το θέμα προκύπτει από το ρεπορτάζ για την επίσκεψη στην Αθήνα του Σεργκέι Σοϊγκού, του Ρώσου υπουργού Άμυνας στην Αθήνα. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ιστοχώρος αναφέρεται στην ιστορία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στο ελληνικό οπλοστάσιο κι εκεί λέγονται διάφορα απίθανα.
Αρχικά, όλα έγιναν με τα OSA από την πρώην Ανατολική Γερμανία που δεν ήταν και πού καινούργια, οπότε η Ελλάδα απευθύνθηκε στη Ρωσία για την αναβάθμισή τους. Με την ευκαιρία, οι Ρώσοι τους έδειξαν τα TOR, οι Έλληνες εντυπωσιάστηκαν και τα αγόρασαν! Τώρα για κάτι φαξ που έφυγαν ξημερώματα μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι προσφορές στον σχετικό διαγωνισμό, προφανώς αποτελούν κακεντρέχειες και συνήθη κουτσομπολιά. Εμείς δεν έχουμε δει τίποτα.
Έχοντας λοιπόν αυτά τα συστήματα στο οπλοστάσιο, οι Έλληνες ήθελαν να ολοκληρώσουν την «ομπρέλα», αγοράζοντας και τα S-300. Έλα όμως που το ΝΑΤΟ θα αντιδρούσε! Τι έκαναν λοιπόν οι απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα; Έπεισαν τους Κύπριους να τα παραγγείλουν, ξέροντας ότι οι Τούρκοι δεν θα άφηναν ποτέ την εγκατάστασή τους στο νησί. Έγινε ό,τι έγινε και οι… πολυμήχανοι Έλληνες τα έφεραν στην Κρήτη!
Κα-τα-πληκ-τι-κό! Το άλλο… με τον Τοτό το έχετε ακούσει; Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε στο άρθρο:http://rbth.gr/international/2013/12/16/i_episkepsi_soigkoy_stin_athina_kai_oi_s-300_27211.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις