Συντριβή τουρκικού UAV ANKA στα σύνορα με τη Συρία…

Μια ακόμη απώλεια μη επανδρωμένου αεροχήματος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκαλεί ανησυχία και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ποιότητα κατασκευής, εκτός κι αν έχει δεχθεί πυρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το UAV τύπου ANKA.

Το ατύχημα καταγράφηκε στην επαρχία Μπατμάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου προφανώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν με UAV για να έχουν εικόνα της τακτικής κατάστασης στη περιοχή – επιτήρηση, για λόγους έγκαιρης προειδοποίησης και όχι μόνο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι το UAV βρισκόταν στη διαδικασία επιστροφής του στην τοπική αεροπορική βάση όταν κατέπεσε και συνετρίβη σε ακαλλιέργητο χωράφι, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη και το αερόχημα ανεφλέγη. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς κατά τη συντριβή.
Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης και αυτές της πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο δυσκολεύτηκαν να επιχειρήσουν προσεγγίζοντας, καθώς η περιοχή είχε λάσπη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η χρήση σωλήνων για να διοχετευθεί νερό δίπλα στο UAV ώστε να σβήσει η φωτιά.
Έχει ήδη συσταθεί επιτροπή των ενόπλων δυνάμεων που θα διερευνήσει τα αίτια της συντριβής. Προς το παρόν, φαίνεται να επικρατεί κάποια αμηχανία στην τουρκική πλευρά και οι πληροφορίες βγαίνουν… με το σταγονόμετρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις