Τουρκία: Εξετάζουν "δίκαιη δίκη" για τους αξιωματικούς που καταδικάστηκαν;

Το ενδεχόμενο της γενικής αμνησίας για τους εκατοντάδες αξιωματικούς που καταδικάστηκαν για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν δεν εξετάζεται από την τουρκική κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Μπουλέντ Αρίντς μίλησε όμως για ανάγκη σεβασμού του δικαιώματος σε μια "δίκαιη δίκη". Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τη δημοσίευση της προσφυγής του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, που ζητείται η επανεξέταση των δύο δικών, σημειώνοντας ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των εκατοντάδων αξιωματικών που φυλακίστηκαν, ήταν χαλκευμένα.
Την ίδια ώρα η χώρα ταλανίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς και αναλυτές εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία του στρατού είναι μια έμπρακτη συμμαχία με την κυβέρνηση του Ερντογάν κατά του κινήματος Γκιουλέν. Μια εβδομάδα νωρίτερα στενός συνεργάτης του Ερντογάν είχε πει ότι αυτοί που φέρονται να προκάλεσαν το σκάνδαλο της διαφθοράς είναι οι ίδιοι που συνωμότησαν κατά του στρατού.

mega

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις