Τη μια μέρα δίνουν λεφτά σε στρατιωτικούς την άλλη τα φορολογούν διπλά! Εκτός τόπου και χρόνου

Εκτός τόπου και χρόνου μοιάζουν οι “οικονομικοί εγκέφαλοι” της κυβέρνησης σ΄ ότι έχει να κάνει με το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Τουλάχιστον τα όσα διαρρέουν προφανώς διαφορετικές “φράξιες” των οικονομικών …γκουρού της πλατείας Συντάγματος προκαλούν απόγνωση ,όχι μόνο για την ουσία των προτάσεων αλλά και για την απόλυτη ασυννενοησία που αποκαλύπτεται.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές …του Σαββάτου:


•Η κυβέρνηση σκέφτεται να επιστρέψει χρήματα με βάση την απόφαση του ΣτΕ σε “ειδικές” κατηγορίες στρατιωτικών και προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας. Δηλαδή σε πιλότους, προσωπικό που υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις ,αστυνομικούς που υπηρετούν σε “δύσκολες” υπηρεσίες κλπ. Η επιστροφή ου διαχωρισμού σε …μάχιμους και μη μάχιμους επιστρέφει!

Αντιθέτως οι διαρροές …της Κυριακής λένε:
“Φόρο στο ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας βάζει από 1-1-2014 το υπουργείο Οικονομικών, επιφέροντας έτσι σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές ενός μεγάλου αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και άλλων υπαλλήλων όπως του ΕΚΑΒ και αρκετών ακόμη υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι γιατροί του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, οι πιλότοι στα εναέρια μέσα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και αυτά που απασχολούνται στην εξουδετέρωση εκρηκτικών της ΕΛ.ΑΣ και των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και δεκάδες ακόμη κατηγορίες υπαλλήλων θα χάσουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 50% των ρημάτων που έπαιρναν με βάση το ειδικό επίδομα επικίνδυνης εργασίας.


Και αυτό, γιατί εκτός από τη φορολόγηση και την παρακράτηση που θα γίνεται στο εν λόγω επίδομα, στο τέλος του έτους θα φορολογείται εκ νέου αφού θα προστίθεται στις συνολικές αποδοχές των δικαιούχων του.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του ΥΠΟΙΚ προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα παρέχονται οι σχετικές οδηγίες για την παρακράτηση και την απόδοση του φόρου.

Να σημειωθεί τέλος ότι ήδη από την 1η Ιανουαρίου, πολλοί δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος στην Αστυνομία το είδαν να μειώνεται κατά περίπου 50%. Μάλιστα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήταν από αυτούς που αντιλήφθηκαν πρώτοι τη διαφορά στο μισθό τους αφού λαμβάνουν το επίδομα κάθε μήνα, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Για γέλια δεν είναι. Μάλλον για κλάμματα…

onalert

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις