Όταν οι "πολίτες- οπλίτες" μπαίνουν στο στόχαστρο των εξ Ανατολών

Τους γνωρίσαμε από κοντά και διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευση και την ρεαλιστική εκπαίδευση που διεξάγουν ακατάπαυστα. Σε όλη την Ελλάδα διαρκώς δημιουργούνται λέσχες εφέδρων ενόπλων δυνάμεων πάντα από την επίβλεψη της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σε καιρούς χαλεπούς οι έφεδροι ενώνονται, παραμερίζουν όσα τους χωρίζουν και κρατούν αυτά που τους ενώνουν. "Ισχύς εν τη ενώσει" με άλλα λόγια. Οι πολίτες οπλίτες διοργανώνουν στις 4 με 6 Απριλίου την πανελλήνια άσκηση "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" μια συνάντηση εφέδρων από Ελλάδα και Κύπρο που πλέον έγινε θεσμός. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι πυκνώνουν τις τάξεις των ενεργών εφέδρων πολιτών. Φέτος λοιπόν, κάποιοι "ενοχλήθηκαν" και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εξ ανατολών "φίλους" και "γείτονες". 

Όπως λοιπόν είναι πασιφανές οι "γείτονες" μας ενοχλήθηκαν αφού βλέπουν όλο και περισσότερους Έλληνες να εντάσσονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων και στα σωματεία που την απαρτίζουν, να διεξάγουν απαιτητικές εκπαιδεύσεις και κατά συνέπεια να αυξάνουν το επίπεδο της μαχητικής ικανότητας ο καθένας τους ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος “Μακεδονομάχος 2014” αποτελεί την κορυφαία ετήσια διοργάνωση της ΛΕΦΕΔ, η οποία ιδρύθηκε το 2006 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας.
Η άσκηση θα λάβει χώρα και φέτος στα βουνά της Θράκης, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους τις γνώσεις τους, την αντοχή τους, την εμπειρία τους, σε ρεαλιστικές συνθήκες. Στον αγώνα οι συμμετέχοντες οργανωμένοι σε ομάδες των οκτώ ατόμων, θα αξιολογηθούν σε αντικείμενα όπως αντίδραση σε ενέδρα, αίτηση πυρών πυροβολικού, επίθεση ομάδας πεζικού, διάβαση ναρκοπεδίου, σύλληψη και διαχείριση αιχμαλώτων, παροχή πρώτων βοηθειών συνεχώς, διάβαση υδατίνου κωλύματος.Αξίζει να σημειωθεί ότι στον “Μακεδονομάχο 2013” συμμετείχαν 200 έφεδροι από όλη την Ελλάδα, οργανωμένοι σε 18 ομάδες των 8 ατόμων, εκ των οποίων οι δύο προέρχονταν από την μαρτυρική μας Κύπρο.
Ιδού λοιπόν το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Μπιρλίκ" 
Σύνθημα μας λοιπόν: "περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο"!
(Υ.Γ: Υπολογίζεται πως στον φετινό "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ" θα πάρουν μέρος εκατοντάδες έφεδροι από Ελλάδα και Κύπρο!) 

defencenews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις