ΚΡΙΣΕΙΣ: Αποστρατεύθηκε υποστράτηγος και 20 ώρες μετά...έγινε αντιστράτηγος! Όλα γίνονται!

Για 20 ώρες ήταν απόστρατος και είχε δεχτεί μάλιστα και τις σχετικές “ευχές αποχώρησης” από αρκετούς συναδέλφους του. Οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έπρεπε να τον ξανακαλέσουν για να τους ευχηθούν για την…προαγωγή του σε αντιστράτηγο!!! Κι όμως συνέβη στις φετεινές κρίσεις κι έχει σημασία να διαβάσετε το κείμενο που έφθασε στο Onalert ,γραμμένο από στρατιωτικό απόστρατο ,ο οποίος μπορεί πλέον να πει ότι έχει δει τα πάντα στο στράτευμα. Διαβάστε πως περιγράφει την “ανάσταση του υποστράτηγου”:


“Η πρώτη εντύπωση που δόθηκε μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ που αφορούσαν στις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων με μοναδική αλλαγή αυτή του Α/ΓΕΣ (σημειώτεον μετά από μόλις ένα χρόνο θητεία, που αντικατέστησε τον προκάτοχο του…μετά από οκτώ μήνες…δυστυχώς αστειότητα) αλλά και την έντονη σεναριολογία που είχε προηγηθεί είναι ότι οι ετήσιες κρίσεις που ακολούθησαν «εξελίχθηκαν ομαλά» και δεν υπήρξε καμία εξωθεσμική παρέμβαση.

Από τα πρώτα δημοσιεύματα φάνηκε ότι στο ΠΝ υπήρξαν κάποιες «παρεκκλίσεις» που δημιούργησαν θόρυβο και σε μικρότερο βαθμό στην ΠΑ ενώ στον Στρατό Ξηράς όλα έγιναν ολόσωστα. Είναι όμως έτσι; Λυπούμαστε που θα αποκαλύψουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα !

Το ΣΑΓΕ προήγαγε 5 Υποστρατήγους σε Αντιστράτηγους, μπορούμε μάλιστα να πούμε αξιοκρατικά και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποια διαφωνία από πλευράς Υπουργού Εθνικής Άμυνας μιας και όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει πάντα «η προέγκριση» για να μην πούμε κάτι άλλο. Αφού λοιπόν το πρακτικό είχε υποβληθεί στο Υπουργείο και καθυστερούσε σημαντικά η υπογραφή….προέκυψε και 6ος Αντιστράτηγος ο οποίος όμως 20 ώρες νωρίτερα είχεαποστρατευθεί από το Συμβούλιο των Αρχηγών (το όνομα είναι στην διάθεσή σας).Μαθαίνουμε κατόπιν ότι ο εν λόγω «πρόσθετα» προαχθείς Αντιστράτηγος τοποθετήθηκε ως Διοικητής ιδιαίτερα δύσκολου Μείζονος Σχηματισμού που δεν είχε καμία σχέση με την μέχρι τώρα επαγγελματική του πορεία. Αντιπαρεχόμαστε προς το παρόν το γεγονός ότι δημιουργήθηκε μία πρόσθετη και μη προβλεπόμενη θέση Αντιστράτηγου που είχε καταργηθεί με το κλείσιμο του Β’ΣΣ.

Είμαστε πάρα πολύ περίεργοι να πληροφορηθούμε τους λόγους της εξωθεσμικής αυτής παρέμβασης αλλά και ποιος είναι ο «μπάρμπας στην Κορώνη» που την προκάλεσε.

Τέλος να πούμε ότι υπάρχει και κάποια άλλη υπόθεση σχετικά με τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών από το ΣΑΓΕ σχετικά με Αντιστράτηγο που όχι μόνο δεν λήφθηκε αρνητικά υπόψη η παντελής …απραξία και σιωπή του κατά την διάρκεια της θητείας του σε κρίσιμη θέση στο εξωτερικό (σε σημείο που πολλοί αναρωτιόντουσαν αν μετά από 3 θητείες στο εξωτερικό δεν είχε μάθει ακόμα αγγλικά), ούτε κάποιες κακές μετρήσιμες αξιολογήσεις που είχε ως Διοικητής σε εθνικές σχέσεις αλλά αναβαθμίστηκε κιόλας”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις