Ομπάμα: Θα υπάρξουν συνέπειες αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία

Ομπάμα: Θα υπάρξουν συνέπειες αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία

Αυστηρή προειδοποίηση στη Ρωσία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ που δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία

Αυστηρό μήνυμα στη Ρωσία ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο λίγη ώρα αφότου μεταδόθηκε η πληροφορία ότι 2.000 ρώσοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στο έδαφος της Κριμαίας.


Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» από αυτές τις πληροφορίες και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν επιβεβαιωθούν θα αποτελούν παραβίαση από την πλευρά της Ρωσίας τόσο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας όσο και του διεθνούς δικαίου.

Αναφερόμενος σε ό,τι συμβαίνει στην Κριμαία μίλησε για «ρευστή κατάσταση» ενώ επανέλαβε την έκκληση του να σταματήσει η βία στη χώρα ώστε ο ουκρανικός λαός να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

Ανακοίνωσε, δε, ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε με τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας στον οποίο επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία τόσο οικονομικά όσο και για τη διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις