Θα ασχοληθεί κανένας επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών ΕΔ;

Δεν υπάρχει κανένας από την στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ που μπορεί να ασχοληθεί με τα θέματα του προσωπικού, που αφορούν την σωστή κατανομή του πλεονάσματος στις ΕΔ; (πολυμελής οικογένεια με 1.150 € καθαρά θεωρείται εύπορη για να πάρει την οικονομική ενίσχυση, ενώ ένας που είναι άγαμος με 1.000 € μισθό θεωρείται άπορος και θα πάρει την οικονομική ενίσχυση).

Ασχολούνται μόνο με τις κρίσεις και πως θα... αυξήσουν τον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών ώστε να ικανοποιήσουν αρκετά μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων! Σιγά μην τους ενδιαφέρει η σωστή κατανομή του πλεονάσματος και ποιοι από τις ΕΔ θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι!

Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κατάφεραν να αυξήσουν τις θέσεις των ανώτατων αξιωματικών ειδικά στα Σώματα του ΣΞ, όπου είχαμε αύξηση κατά 45% στους Ταξίαρχους (αποστρατεύθηκαν 6, προήχθησαν 11), επίσης κατά 33% στους Υποστράτηγους (αποστρατεύθηκαν 4, προήχθησαν 6), ενώ στα Όπλα του ΣΞ αυξήθηκε κατά ένας στο βαθμό του Αντιστράτηγου μόνο, ασχέτως εάν αυτή η ενέργεια σε περίοδο λιτότητας προκαλεί τον Ελληνικό Λαό!

Πέρυσι κλείσανε στα σύνορα στρατόπεδα, σχηματισμούς και μονάδες και φέτος αυξήσανε τον αριθμό των ανώτατων αξιωματικών του ΣΞ, σε περίοδο αυστηρής λιτότητας, όπου γίνεται αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα (υποτίθεται). Δυστυχώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την συγκεκριμένη ενέργεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αυξάνοντας έτσι το ετήσιο μισθολογικό κόστος των ΕΔ,  αντί να προβεί σε μείωση των ανώτατων αξιωματικών, όπως θα έπρεπε φυσιολογικά να συμβεί, μετά από την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης του ΣΞ και όπως αρκετές φορές είχε δηλώσει πέρυσι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Είναι δυνατόν αυτοί που κυνηγάνε τις καρέκλες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των στελεχών; Ποιοι θα πρέπει να είναι οι δικαιούχοι που θα λάβουν βοήθεια από το πλεόνασμα;

Γι’ αυτό παρατηρούμε φαινόμενα όπου, οικογενειάρχες με 3 ή 4 παιδιά και καθαρό μισθό περίπου στα 1.150 € (μεικτές αποδοχές περίπου 1.600 €) να μην δικαιούνται το βοήθημα, ενώ υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και πληρώνουν ενοίκια.

(Ε.Σ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9792.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις