Νέα από το Πεντάγωνο !!



Αναδημοσιεύουμε παρακάτω πολύ ωραίο άρθρο από τα http://staratalogia.blogspot.gr

 Συμφωνία, την πρώτη εδώ και μία τετραετία, για την κατασκευή από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σύγχρονων πυρομαχικών με πιστοποίηση NATO, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του Ελληνικού Στρατού, υπογράφτηκε μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της νέας διοίκησης της εταιρείας. Η συμφωνία, που υπογράφτηκε -παρουσία των ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου και ΑΝΥΕΘΑ Φ. Γεννηματά- από το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ Σωτήρη Χριστογιάννη και το γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Δ. Γεωργιόπουλο και αφορά την... αγορά 265.000 πυρομαχικών των 40 χιλιοστών, αξίας 18,5 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ασφάλεια ανεφοδιασμού των ΕΔ, τα ΕΑΣ και γενικότερα την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Στην τελετή της υπογραφής παρέστη επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΑΣ Ιωάννης Δεμίρης. 


 Τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα Kerim Uras δέχτηκε στο γραφείο του ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό έγινε γνωστό με μια εξαιρετικά λιτή ανακοίνωση. Το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που το ελληνικό ΥΠΕΞ, μέσω του εκπροσώπου του, Κωνσταντίνου Κούτρα, εξέδιδε σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με την πρωτοβουλία της Άγκυρας να δώσει συντεταγμένες καθορίζοντας αυθαίρετα και μονομερώς τα σύνορα της με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου, μας επιτρέπει να εικάσουμε βάσιμα το αντικείμενο, ή τουλάχιστον ένα από τα αντικείμενα, της συναντήσεως του Έλληνα ΥΕΘΑ με τον Τούρκο πρέσβη.

 Μετά το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, οι σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της IV Τάξης επισκέφτηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού, όπου τους υποδέχτηκε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Βαΐτσης. Οι σπουδαστές της ΣΝΔ ενημερώθηκαν για την αποστολή και τους τομείς δραστηριοτήτων του αρχηγείου, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), την 140 Σμηναρχία Επιχειρήσεων Πληροφοριών Ηλεκτρονικού Πολέμου και μοίρες πολεμικών αεροσκαφών της 110 Πτέρυγας Μάχης, όλα στη Λάρισα.

 Σε συνέχεια του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής Αναβαθμισμένης Δυνατότητος του ΥΠΕΘΑ (υπεύθυνη η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννήματα), το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Προμηθεύς», στο πλαίσιο προγραμματισμένου ταξιδιού του, πραγματοποιεί επισκέψεις σε νησιά της άγονης γραμμής. Ο πλους του σκάφους έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου. Το πλοίο έχει ήδη επισκεφθεί Ίο, Ανάφη και Αμοργό, ενώ βάσει του προγραμματισμού θα βρεθεί στη Δονούσα (4 Μαΐου), στη Σχοινούσα (5 Μαΐου) και στην Ηρακλειά (6 Μαΐου). Στο ΠΓΥ «Προμηθεύς» επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα γιατρών και νοσηλευτών, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Αιγαίου.

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ 03/05/2014 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/05/03052014.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις