Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Νωρίτερα από ότι αρχικά προβλεπόταν θα πραγματοποιηθεί η αεροναυτική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ΚΑΤΑΙΓΙΣ-2014 αφού αν και είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου τελικά σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει στα τέλη του Μαΐου. Επί του παρόντος το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την διακριτική παρακολούθηση των τουρκικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση BEYAZ FIRTINA-2014, ενώ η Πολεμική Αεροπορία χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές αφού σήμερα 21 Μαίου καταγράφηκαν 11 παραβάσεις, 27 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου από 4 μαχητικά εκ των οποίοων τα δύο ήταν οπλισμένα, 8 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος CN-235 MPA/ASW στο βόρειοανατολικό καεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας με τον θάλαμο επιχειρήσεων πλήρως στελεχωμένο.

Τα παρατηρητήρια των ΕΕΔ παρακολουθούν την εξέλιξη της άσκησης ενώ και η ΠΑ με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει καταγράφει τις κινήσεις των Τούρκων.

http://defencenews.gr/index.php/ethiniki-amina/polemiko-nautiko/373-se-afksimeni-etoimotita-oi-ellinikes-enoples-dynameis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις