ΤΟΥΡΚΙΑ: Αποφυλακίζονται 230 αξιωματικοί που ετοίμαζαν την ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ!

Image
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση 230 αξιωματικών του τουρκικού Στρατού που είχαν καταδικαστεί το 2012 επειδή προετοίμαζαν πραξικόπημα (σχέδιο ''Βαριοπούλα'') για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη χθεσινή απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους στη διάρκεια της δίκης τους.

Η είδηση  αναρτήθηκε σε όλες τις ιστοσελίδες και μεταδίδεται ως πρώτη από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας Συγκεκριμένα η  απόφαση του  4ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης  ανακοινώθηκε μία ημέρα αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απεφάνθη ομόφωνα ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των αξιωματικών όσον αφορά τον χειρισμό ψηφιακών στοιχείων και επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει τη μαρτυρία δύο πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού, όπως είχαν ζητήσει οι κατηγορούμενοι.

.Ο Εισαγγελέας του 4ου Κακουργοδικείου αποφάσισε για την επανάληψη της δίκης των κατηγορουμένων και η Εισαγγελία υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ακουστούν από το Δικαστήριο ο πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χιλμί Οζκιόκ και ο  πρώην Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων Αιτάτς Γιαλμάν.
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν καταδικαστεί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Βαριοπούλα που προέβλεπε προβοκάτσια κατα της Ελλάδας ωστε να ξεσπάσει πόλεμος  και να ρίξουν τον Ερντογάν.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις