Κοινή άσκηση Κύπρου-ΗΠΑ στην ΑΟΖ

Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης σε...
θάλασσια περιοχή νότια της Κύπρου. Τον πλήρη συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  Λάρνακας, σε συνεργασία με την 6η Μοίρα Αμφιβίων Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.



Κύριος σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος έρευνας διάσωσης σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων σε εμπορικά και επιβατηγά πλοία που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε συναφείς ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Το σενάριο της άσκησης "CYPUSA-02/14" αφορά σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοικτή Θάλασσα». Θα γίνουν προσνηώσεις – απονηώσεις ελικοπτέρων καθώς και αερομετακομιδή τραυματιών – ασθενών. Πρόκειται για την τρίτη κοινή ασκηση Κύπρου - ΗΠΑ το 2014.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις