Ρεπορτάζ του e-volos.gr για την τραγωδία.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας
Μετά από έκρηξη όλμου - Στο σημείο ο υφυπουργός και ο αρχηγός ΓΕΣ - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυναμεις


Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η τραγωδία που έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στο Πεδίο Βολής του Ελληνικού Στρατού στις Γλαφυρές Μαγνησίας και στοίχισε την ζωή σε δύο Αξιωματικούς Επαγγελματίες Οπλίτες 5ετους θητείας και έναν Έφεδρο Αξιωματικό οπλίτη θητείας, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό ενός υπολοχαγού, o οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου μέσω του Στρατού.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13.30, , στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ., «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα να παραμένουν αδιευκρίνιστες, στο σημείο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προερχόμενη από το ΕΚΑΒ Μαγνησίας πληροφόρηση προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και μάλιστα για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, έκανε λόγο για 4 τραυματίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, συτό συνέβη διότι στο σημείο κατέφθασαν ένα ασθενοφόρο και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό, τα οποία όμως με εντολή ανώτερου Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού αποδεσμεύτηκαν. Πιθανολογείται διότι ο βαριά τραυματισμένος υπολοχαγός μεταφέρονταν ήδη στο Νοσοκομείο του Βόλου, με στρατιωτικό όχημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις